Analize

Prețul Bitcoin rezistă în ciuda problemelor de rețea

Posted on

Bitcoin își continuă parcursul, situându-se în jurul valorii de 27.500 de dolari, în ciuda problemelor de rețea, care au crescut în weekend, în timp ce taxele de tranzacționare au crescut vertiginos. 

Criptoactivul a început săptămâna cu puțin sub 28.000 de dolari și a atins un maxim la mijlocul săptămânii cu o valoare în jur de 29.500 de dolari, înainte de a cădea din nou și de a se tranzacționa sub 27.500 de dolari. Bitcoin evoluează în jurul acestui nivel de la jumătatea lunii martie, scrie Simon Peters, analist în domeniul criptoactivelor al platformei de investiții eToro. 

Ether a cunoscut o volatilitate similară săptămâna trecută, după ce a început să se tranzacționeze în jurul valorii de 1.800 de dolari înainte de a urca la aproape 2.000 de dolari. De atunci, a înregistrat o revenire la nivelul de unde a început. La fel ca și Bitcoin, ether s-a menținut ferm în jurul valorii de 1.800 de dolari din martie. 

Ordinals încurcă piața bitcoin

Minerii de Bitcoin sunt plătiți mai mult pentru a procesa tranzacții decât pentru a extrage noi token-uri pentru prima dată din 2017, după introducerea token-urilor NFT BRC-20 „Ordinals” în blockchain-ul bitcoin. 

Taxele de tranzacționare au crescut în weekend și au creat congestie în rețea, deoarece abonamentele la Ordinals au crescut vertiginos. Problema pare să fi avut un anumit impact pe termen scurt asupra prețului, în special pentru că unele burse au fost afectate de presiunea exercitată.

Faptul că veniturile din comisioanele de tranzacționare au depășit veniturile din minerit reprezintă, de asemenea, o schimbare importantă. Mineritul va deveni din ce în ce mai puțin profitabil, pe măsură ce halving-ul progresează. În condițiile în care oferta de bitcoin va fi limitată în permanență, mineritul va deveni în cele din urmă mult mai puțin profitabil decât procesarea tranzacțiilor – fie că este vorba de NFT sau de alte tipuri de tranzacții. 

Decizia Fundației Ethereum de a muta token-uri afectează piața

Fundația Ethereum a mutat 15.000 de token-uri ether pe o adresă de depozit Kraken în weekend, ceea ce a provocat volatilitatea pieței. 

Fundația face acest lucru cu regularitate. Aceasta deține aproximativ 0,3% din tot Ether-ul și își finanțează activitățile din vânzarea periodică a unor participații. Acest lucru a creat, în esență, un mic val de panică, investitorii căutand să facă tranzacții înainte ca token-urile să fie lichidate pe piață, ceea ce a împins prețurile mai jos, similar cu ceea ce s-a întâmplat anterior în 2021. 

Mișcarea token-urilor este totuși un fel de furtună într-un pahar cu apă relativ la mărimea pieței. Cantitatea se ridică la aproximativ 27.508.650 de dolari – o sumă mare, cu siguranță, în termeni nominali – dar reprezintă doar aproximativ 0,01% din valoarea de 221 miliarde de dolari de Ether în circulație. În esență, o corecție determinată de activitatea fundației este în mare măsură auto realizabilă.


MakerDAO lansează un protocol de împrumut

Un important proiect DeFi, MakerDAO, a lansat astăzi o rețea de împrumuturi numită Spark Protocol. Protocolul permite utilizatorilor să împrumute principalele criptoactive, cum ar fi Ethereum, Ethereum cu miză (stETH), Dai și sDai. 

Împrumuturile reprezintă o funcție de bază a sectoarelor serviciilor financiare și bancare. În ultimă instanță, dacă criptoactivele doresc să conteste dominația TradFi, trebuie să pătrundă în acest sector al sistemului financiar global. 

Creditarea permite utilizatorilor cu active să obțină un randament, în timp ce împrumutul este necesar pentru ca gospodăriile și companiile să își poată permite să investească în afacerile lor. Împrumuturile descentralizate sunt, așadar, un potențial generator de schimbare pentru piață și sporesc foarte mult domeniul de utilizare a criptomonedelor. 

Există încă suspiciuni în rândul investitorilor în ceea ce privește generarea de randament a unor token-uri, dar protocolul MakerDAO pare să ofere condiții mai realiste decât altele din prezent.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai citite știri

Exit mobile version