Timp liber

Preţurile serviciilor culturale au crescut mai mult în România decât în UE în 2022

Foto: iStock

Preţurile serviciilor culturale (muzee, librării, grădini zoologice) în Uniunea Europeană au crescut cu 4% în 2022 comparativ cu 2021, după un avans de 3% în 2021 comparativ cu 2020, în condiţiile în care Malta a fost singurul stat membru unde aceste preţuri au scăzut, arată datele publicate joi de Eurostat.

În România, preţul serviciilor culturale a înregistrat o creştere de 5,5% în 2022, similară cu cea înregistrată în Austria. Ţările membre cu cele mai mari creşteri anuale au fost Polonia (18%), Irlanda (15%) şi Lituania (14%).

La polul opus, Malta a fost singura ţară membră UE care în 2022 a înregistrat o scădere a preţului serviciilor culturale (minus 3% comparativ cu 2021). În Luxemburg şi Cipru preţul serviciilor culturale nu a înregistrat modificări iar în Ţările de Jos, Grecia şi Portugalia aceste preţuri au înregistrat o creştere uşoară, de 1% în toate cele trei state.

Eurstat a publicat aceste date cu ocazia Zilei internaţionale a muzeelor, organizată de Consiliul Internaţional al Muzeelor (ICOM), care este sărbătorită, în fiecare an, la 18 mai.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top