Actualitate

Primul ansamblu rezidențial din România unde „administratorul de bloc” este creat cu Inteligența Artificială

Posted on

iResidence Nord, unul dintre cele mai mari proiecte imobiliare antreprenoriale cu capital 100% românesc din București-Ilfov, dezvoltat de omul de afaceri Ion Crăciunescu, fondatorul IBB Holding , a prezentat primul apartament de tip show-room al proiectului. La eveniment au participat personalități ale societății românești, atât din mediul de business, cât și din sport sau din showbiz. Din lumea sportului, iResidence i-a avut printre oaspeți pe Octavian Bellu, Mariana Bitang, Laura Badea, Doina Melinte sau Mihai Covaliu, iar din showbiz, la eveniment au fost prezente vedete precum Smiley, Marius Moga, Roxana Erdei sau Ionuț Rusu. Și mediul de business a avut reprezentanți de marcă la lansare, precum Wargha Enayati, fondatorul Enayati Medical City, (companie parteneră a proiectului), Adelina Badea, CEO Mobexpert (companie parteneră a proiectului rezidențial), Diana Șucu, fondatorul Select Design by Diana Șucu (companie parteneră a proiectului rezidențial), Monica Iovu, vicepreședinte CEC Bank, Andreas Lier, președinte AHK România, Anca Dragu, guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei sau cunoscutul antreprenor Dragoș Anastasiu, fondatorul Eurolines.

„Sunt foarte bucuros că avem alături, într-un moment important pentru noi, atât de mulți prieteni. Le mulțumesc că ne-au onorat cu prezența! Am dezvoltat acest proiect cu gândul la nevoile viitorului și la importanța sustenabilității pentru generațiile tinere, cu accent puternic pe eficiență energetică și economie de resurse. Viitorii locatari ai acestui proiect vor avea un standard de viață ridicat, la costuri cu până la 30% mai mici. Ne dorim ca standardele germane, cele care au format valorile holdingului pe care îl reprezint, să se regăsească și în domeniul construcțiilor din România. Calitatea, sustenabilitatea și eficiența energetică trebuie să nu existe una fără alta când vorbim de locuințele viitorului”, a declarat Ion Crăciunescu, dezvoltatorul iResidence Nord.

„Este prima mea investiție imobiliară și nu aș fi avut încredere să fac afaceri în acest sector fără un partener ca Ion Crăciunescu. Integritatea lui garantează succesul și respectul față de calitatea acestei investiții. Consider că iResidence este printre puținele proiecte rezidențiale care prioritizează calitatea, confortul viitorilor locatari, un stil de viață modern și relaxant, și nu profitul”, a declarat Elisabeta Lipă.

Revoluție pe piața rezidențială

iResidence Nord are o suprafață construită amplă de 112.156 de metri pătrați. Ansamblul rezidențial este format din opt clădiri principale, fiind disponibile 41 de tipologii diferite de apartamente cu două, trei sau patru camere și penthouse. Ansamblul rezidențial, care va livra 525 de apartamente până în a doua jumătate a anului 2026, este în proces de certificare BREEAM Excellent (Building Research Establishment’s Environmental Assessment Method), fiind în top 10% clădiri proiectate și edificate după cele mai bune practici pentru viitor. Aceste standarde internaționale de sustenabilitate garantează costuri de întreținere reduse cu până la 30%. De altfel, inovația și adoptarea noilor tehnologii reprezintă o constantă a proiectului iResidence Nord. Unul dintre cele mai bune exemple o reprezintă lansarea de către IBB Holding România a reprezentantului virtual iRene, primul „administrator de bloc” creat cu AI (inteligență artificială), care va fi non-stop la dispoziția membrilor comunității iResidence Nord. iRene este reprezentantul comunității care va oferi informații locatarilor ce țin de traiul în complex și îi va ajuta să simplifice chestiunile administrative.

iResidence Nord urmează să pună la dispoziție un parc de 15.000 mp cu teren de sport multifuncțional, pistă pentru biciclete de 423 metri liniari, centru wellness și spa cu piscină semi-olimpică acoperită.  Accesul în complex este securizat, beneficiind de monitorizare video permanentă a incintelor și a spațiilor comune. De asemenea, există și serviciul de valet parking. Sunt incluse două lobby-uri cu personal 24/7 și o zonă de primire pentru servicii de curierat. De asemenea, sunt prevăzute sisteme de automatizare, pentru experiența unei locuiri orientate spre viitor, panouri fotovoltaice și BMS (Building Management System), sistem de management care contribuie la reducerea costurilor de întreținere. În plus, toți investitorii și viitorii rezidenți vor beneficia de servicii de property management, design și amenajare interioară. Fiecare apartament dispune de o boxă de depozitare și loc de parcare subteran. În parcarea subterană va fi disponibil un loc special amenajat pentru încărcarea mașinilor electrice și o parcare pentru biciclete.

Ansamblul îl are ca și coordonator în activități tehnice și design arhitectural pe Eduard Nicolae Baicu- Stănescu, co-fondator al proiectului Phenomena Laboratory, ce are ca scop armonizarea mediului uman; mai exact, de a crea medii de trai prin manipularea materiei în timp, prin intervenții asupra paradigmelor și convențiilor moștenite.

iResidence Nord în cifre:

  • Suprafață totală construită – 112.156 mp

  • Suprafață parc – 15.000 mp

  • Pistă pentru biciclete și teren de sport multifuncțional

  • 525 apartamente

  • 839 locuri de parcare subterane

  • 10 spații comerciale

  • 1 Centru Spa & Wellness și Piscină interioară semi-olimpică

Grupul Mobexpert, cel mai iubit brand de mobilier din România, fondat acum 30 de ani de antreprenorul Dan Șucu, alături de brandurile Ethan Allen, Caracole și Bernhardt Interiors din cadrul companiei Select design by Diana Șucu au asigurat conceptul și mobilierul întregului apartament de showroom. În baza acestui parteneriat, viitorii locatari vor beneficia de asistență specializată, mobilare și design interior, la oferte preferențiale.

Enayati Medical City, primul oraș medical din România, fondat de medicul și antreprenorul Wargha Enayati, va avea grijă de sănătatea locatarilor din complex. Astfel, fiecare client iResidence Nord va beneficia de abonamentul de sănătate Prestige Popular valabil un an de zile (care include consultații, imagistică și analize), în cadrul policlinicilor Enayati Medical City (din nordul Capitalei) dar si a rețelei extinse de parteneri.

De asemenea, locatarii vor avea parte și de îngrijire specializată în cadrul clinicii Enayati Medical City deschisă în interiorul complexului, ce va include de la concierge medic dedicat, până la servicii de recuperare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai citite știri

Exit mobile version