Tehnologie

Primul site din România prin care Inteligența Artificială te ajută să îți vinzi mașina

vanzari masini

Un start-up din Bucureşti lansează Instant.ro, prima platformă din România bazată pe AI care intermediază vânzări de maşini second hand, potrivit unui comunicat de presă.

Conform sursei citate, platforma permite vânzarea şi cumpărarea rapidă de autoturisme, pe baza preţului corect calculat aproape instantaneu şi propus de softul de AI, care compară circa 2 milioane de anunţuri listate în ultimii doi ani şi preţurile de vânzare.

Astfel, o maşină second hand este vândută în 24 de ore pe Instant.ro, faţă de 90 de zile, cât este perioada medie de vânzare pe alte canale.

Platforma Instant.ro poate fi accesată gratuit şi doar de pe telefonul mobil. Dezvoltarea Instant.ro a presupus, până în prezent, investiţii de peste 500.000 de euro.

„Am dezvoltat Instant.ro din nevoia de a răspunde unei cerinţe reale a vânzătorilor şi cumpărătorilor de maşini din România: acces rapid şi de încredere, la o platformă de ultimă generaţie, foarte uşor de folosit, care pune faţă în faţă cererea cu oferta într-un mod nemaiîntâlnit până acum. Instant.ro este principala alternativă la actualul proces de vânzare-cumpărare de maşini rulate şi ne aşteptăm ca, până la finalul anului, să avem deja peste 3.000 de anunţuri listate în platformă”, a afirmat Vlad Ghiţă, CEO Instant.ro.

Potrivit acestuia, strategia de dezvoltare a platformei Instant.ro vizează introducerea de noi servicii în perspectiva vânzărilor de maşini, precum servicii de tractare/transport al maşinii, pe platformă, până la service, evaluarea la domiciliu a maşinilor şi oferirea de servicii cu valoare adăugată pentru vânzătorii şi cumpărătorii de pe site: poze profesionale, detailing, transport etc.

În prezent, Instant.ro listează aproape 1.200 de maşini şi are parteneriate cu 5 dealeri auto: Ţiriac Auto Rulate, AutoDel Rulate, AVIA Motors, Eurial Invest şi Automobile Bavaria. Numărul dealerilor va ajunge la 10 – 15, până la sfârşitul anului, cu acoperire în toate judeţele din ţară.

Pe platforma Instant.ro pot fi cumpărate şi vândute maşini care au ca an de fabricaţie cel mult 2013 şi 150.000 de kilometri rulaj.

„Anul 2023 se prefigurează în trendul ultimilor 2 ani, cu preţuri mai mari faţă de referinţa de dinainte de pandemie (2019), în principal, din cauza problemelor de aprovizionare ale dealerilor auto şi producătorilor de autoturisme. Mai mult decât atât, gradul de motorizare (autoturisme/1.000 de locuitori) al României este semnificativ sub media Uniunii Europene, iar convergenţa înspre aceasta înseamnă creşterea în termeni absoluţi a pieţei de maşini noi şi second hand”, se menţionează în comunicat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top