Asigurări

Profitul anual al companiei de asigurări Swiss Re a crescut cu 580% în 2023

Foto: iStock

Gigantul elveţian al asigurărilor Swiss Re a raportat vineri o creştere puternică a profitului pe întregul an, cu 580%, beneficiind de ceea ce a descris ca fiind un mediu de piaţă atractiv după ”o serie de ani nefavorabili”, transmite CNBC.

Compania cu sediul central în Zurich a înregistrat un profit net pe întregul an de 3,2 miliarde de dolari, în conformitate cu aşteptările unui consens al analiştilor, compilat de LSEG.

Câştigul a marcat o creştere de aproape 580% în comparaţie cu profitul de 472 de milioane de dolari din anul precedent.

Swiss Re a propus o creştere cu 6% a dividendului său, la 6,80 USD pe acţiune, pentru 2023.

Rezultatele companiei reflectă o revenire dramatică faţă de anul 2022, când compania s-a confruntat cu o inflaţie ridicată, cereri de despăgubire în urma uraganului Ian din Florida şi pierderi din cauza pandemiei de coronavirus.

CEO-ul Swiss Re, Christian Mumenthaler, a declarat vineri că este ”foarte mulţumit” de rezultatele companiei în 2023 şi a spus că compania are o perspectivă ”foarte pozitivă”.

Întrebat dacă industria asigurărilor şi reasigurărilor a ridicat preţurile prea mult şi a creat astfel o problemă inflaţionistă, Mumenthaler a răspuns: ”În cele din urmă, rolul asigurărilor şi reasigurărilor în special este de a pune un preţ corect la risc şi cred că, de fapt, am rămas puţin în urmă în ultimii ani.”

Reasigurarea se referă la asigurarea pentru companiile de asigurări.

Privind în perspectivă, Mumenthaler a avertizat că preţul crizei climatice va fi în curând la uşa consumatorilor pentru prima dată.

”Odată cu schimbările climatice, riscurile au crescut foarte mult şi se poate observa acest lucru în profiturile noastre, care nu au fost adecvate în ultimii ani. Şi, deci, aceasta este o reacţie, o reevaluare a riscului”, a adăugat el.

”Într-o anumită măsură, ceea ce vedem aici… este preţul schimbărilor climatice care vine pentru prima dată la uşa consumatorilor obişnuiţi. Până acum, aceasta a fost o problemă foarte abstractă, dar aici puteţi vedea implicaţiile practice, aşa că nu cred că suntem mai presus de orice avem nevoie pentru ca acţionarii să obţină profituri adecvate”, a spus el.

Cele mai recente știri

To Top