Actualitate

Rafila: Voi sprijini, alături de CNAS, menţinerea veniturilor medicilor de familie şi diversificarea serviciilor pe care ei le fac

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a transmis, duminică, într-un mesaj cu ocazia Zilei Internaţionale a Medicului de Familie, că va sprijini, alături de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), menţinerea veniturilor pentru medicii de familie şi diversificarea serviciilor pe care aceştia le fac.

„Astăzi sărbătorim medicii de familie, cărora le mulţumesc pentru profesionalism, implicare în alinarea suferinţei şi vindecarea pacienţilor din comunităţile în care îşi desfăşoară activitatea. Voi sprijini, alături de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, menţinerea veniturilor pentru medicii de familie şi diversificarea serviciilor medicale pe care le fac”, a scris ministrul Rafila, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Totodată, el a arătat că „deja multe din cele 2.600 de cabinete de medicină de familie sunt renovate cu fonduri din PNRR, iar dotarea lor completă se va face până la sfârşitul acestui an”.

„Cel mai important, pentru medicii de familie, este să fie sprijiniţi de autorităţile locale acolo unde îşi desfăşoară activitatea şi să fie parte a comunităţii. Cabinetele de medicină de familie din comuna Bălţaţi din Iaşi au fost renovate prin programul Ministerului Sănătăţii şi cu sprijinul primarului din localitate, Vasile Aştefanei. Le mulţumesc Dr. Lorena Handrache şi Dr. Dragoş Hoescu, pentru dedicarea şi profesionalismul cu care îşi tratează pacienţii”, a mai menţionat ministrul Sănătăţii, care s-a aflat la finalul acestei săptămâni într-o vizită la Iaşi.

Cele mai recente știri

To Top