Analize

Românii au aplicat la câte nouă locuri de muncă, în decursul lunii octombrie

Posted on

Românii aflaţi în căutarea unui loc de muncă au trimis 1,1 milioane de CV-uri către angajatori, în luna octombrie, iar în medie au aplicat la câte nouă posturi, fiecare, arată o analiză realizată de o platformă de recrutare online.

Conform datelor analizate de bestjobs, numărul de CV-uri noi transmise a crescut cu 15%, în octombrie comparativ cu situaţia din septembrie 2023.

Domeniile cu cele mai multe aplicări au fost: Vânzările, Ingineria, IT-ul, Financiar/Contabilitatea şi Call-Center/BPO. O evoluţie considerabilă faţă de luna septembrie s-a putut observa în cazul IT-ului, unde volumul aplicărilor a crescut cu 10%, Legal/ Sectorul Public – cu 20%, iar Marketing, Vânzări şi Transporturi – cu 5%, fiecare.

În plus, studenţii şi candidaţii entry-level au devenit mult mai activi în luna octombrie pe platforma bestjobs, aplicările lor reprezentând 26% din volumul total, la nivel similar cu începutul verii, când aplicau pentru joburile part-time şi sezoniere.

De asemenea, locurile de muncă remote sau cu program flexibil rămân în topul căutărilor candidaţilor activi, cu peste 120.000 de aplicări şi mai mult de 90.000 de căutări. La nivelul ofertei, joburile remote şi hibrid reprezintă 15% din total.

„Similar, expresia „part-time” a acumulat peste 45.000 de interogări pe platforma bestjobs. Potrivit datelor platformei de recrutare, acest lucru se datorează perioadei în care studenţii devin activi în căutarea de noi oportunităţi, dar şi eforturilor angajaţilor cu normă întreagă de a-şi suplimenta veniturile, aceasta fiind o tendinţă recurentă a ultimului an”, se menţionează în cercetarea citată.

Bestjobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România, cu peste 35.000 de locuri de muncă disponibile şi 4,6 milioane de profesionişti conectaţi la piaţa muncii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai citite știri

Exit mobile version