Timp liber

Secretele unei cafele de specialitate preparate perfecte

Cafeaua este cea mai apreciată băutură la nivel mondial, iar tocmai din acest motiv este foarte important ca ea să fie preparată perfect pentru a avea un gust savuros.

În acest articol vei găsi informații despre prepararea corectă a unei cafea de specialitate și informații despre diferite tipuri de cafea (latte macchiato, expresso, americano) si cum se servesc acestea.

Secretele unei cafele de specialitate- Există patru tehnici de prăjire a cafelei: light- boabele de culoare maro deschis ce au gust de cereale prăjite și o mai mare aciditate, medium- boabe de culoare maro puțin mai închis, nu au gust de cereale prăjite și au o aciditate echilibrată, medium dark- boabe de o culoare mult mai inchisă și suprafață uleioasă, aroma mult mai intensă, dark- boabe de culoare maro închis spre negru, suprafață lucioasă și cafeaua preparată este acidă și are un nivel scăzut de cofeină.

Cele mai populare zone unde se cultivă cafeaua sunt Ecuador, Costa Rica, Brazilia, Etiopia, Vietnam și Indonezia, iar tipurile de cafea preparate în scopuri industriale sunt: Arabica, Liberica, Robusta și Maragogzpe.

Cum se prepară o cafea corect- Există mai multe metode de preparare a cafelei: metoda turcească, metoda armenească, metoda grecească, cafea la nisip, cafea opărită, cafeaua instant.

Înainte de apariția tuturor aparatelor moderne de preparat cafeaua, cea mai folosită metodă era fierberea cafelei într-un ibric.

La ce aparate de cafea putem face o cafea savuroasă? Cafetiera, filtrul de cafea, espressorul, presa franceză, Cana moka.

Cafea Americano- Acest tip de cafea este de fapt un espresso „lungit” la care se adaugă mai multă apă caldă: o tremie cafea și două treimi apă fiartă.

Cafea latte sau café au lait- Se amestecă un espresso cu lapte fierbinte, mai exact 200-220ml de lapte fierbinte fără spumă pentru un espresso de 25ml.

Cappuccino- Se folosește un shot de espresso de 25ml, o treime de lapte fierbinte cu o treime de spumă de lapte.

Ristretto- Un espresso extrem de tare format doar din 15ml de apă.

Servirea cafelei în funcție de tipul acesteia- Pe www.rosehome.ro vei găsi cești special confecționate pentru fiecare tip de cafea. Sunt disponibile cești cafea special concepute pentru espresso sau cafea confecționate din porțelan sau ceramică de calitate superioară. Sunt disponibile și pahare băuturi calde, în această secțiune fiind disponibile pahare pentru latte, espresso, cafea, cappuccino, Irish etc. La servirea cafelei ai nevoie întotdeauna și de o latieră potrivită ceștilor de cafea.

Cele mai recente știri

To Top