Tehnologie

Şefii Samsung Electronics şi Tesla au discutat despre cooperarea pe segmentul industriilor de înaltă tehnologie

Foto: Twitter/TSLA Chan

Preşedintele executiv al Samsung Electronics, Lee Jae-yong, s-a întâlnit săptămâna aceasta cu directorul general al Tesla, Elon Musk, a anunţat duminică grupul sud-coreean, făcând aluzie la un potenţial parteneriat de afaceri între cel mai mare producător mondial de cipuri şi gigantul din domeniul vehiculelor electrice, transmite Yonhap.

Lee a discutat cu Musk miercuri, la sediul de cercetare în domeniul semiconductorilor al Samsung Electronics din Silicon Valley, California. A fost pentru prima dată când Lee şi Musk au avut o întâlnire privată, deşi s-au mai văzut la alte evenimente.

Surse din industrie au declarat că Tesla caută parteneriate pentru a dezvolta viitoarea generaţie de tehnologii IT, inclusiv cipuri pentru maşini complet autonome.

Cea mai recentă întâlnire între Lee şi Musk deschide calea pentru extinderea parteneriatului dintre cele două companii în sectorul cipurilor pentru industria auto, susţin analiştii.

Piaţa globală a cipurilor pentru industria auto ar urma să ajungă la 400 miliarde de dolari în 2024 şi să atingă 700 miliarde de dolari 2028.

Lee s-a întors vineri în Coreea de Sud, după o călătorie de 22 de zile în SUA. El s-a întâlnit cu diverşi lideri de afaceri, inclusiv şefii Microsoft (Satya Nadella) şi Google (Sundar Pichai), susţin sursele.

Cele mai recente știri

To Top