Business

Sport Guru investește un milion de lei în primul său magazin fizic din Timișoara

Posted on

Sport Guru, cel mai important retailer și distribuitor de echipamente sportive specializate din România, a deschis sâmbătă, 4 noiembrie, primul său magazin fizic din Timișoara, în incinta Iulius Mall, parte a ansamblului mixed-use Iulius Town. Cel de-al șaselea magazin Sport Guru se întinde pe o suprafață de 750 de metri pătrați și a necesitat investiții de aproximativ un milion de lei.

„Ne bucurăm ca a venit momentul să punem pe harta Sport Guru și Timișoara, un oraș cu mulți practicanți de sport și, totodată, un oraș special pentru noi. Aici organizăm încă din 2017 primul semimaraton de șosea al orașului, Timisoara21k, eveniment care se bucură de un real succes an de an. Timișoara s-a aflat pe lista noastră de expansiune încă de la început, alături de București, Cluj și Brașov. Ne așteptăm la un interes mare din partea amatorilor de sport din Timișoara, având în vedere multele solicitări pe care le-am primit de-a lungul ultimilor ani din partea timișorenilor dornici să se bucure de produsele Sport Guru și la ei în oraș. De asemenea, ne dorim ca traficul suplimentar generat de turiștii veniți în Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023 – să se răsfrângă favorabil și asupra activității sportive în general, o nevoie pe care noul nostru magazin o întâmpină cu succes”, afirmă Mircea Rasovan, CEO Sport Guru.

Timișoara reprezintă un punct de atracție și se afla încă de la început pe lista de expansiune a retailer-ului Sport Guru, alături de București, Cluj și Brașov.

”Ne așteptăm la un interes mare din partea amatorilor de sport din Timișoara pentru acest magazin, având în vedere multele solicitări de deschidere a unui magazin în acest oras venite de-a lungul ultimilor ani. De asemenea, ne dorim ca traficul suplimentar generat de turiștii veniți în Timisoara – Capitală Europeană a Culturii 2023 – să se răsfrângă favorabil și asupra activității sportive în general și a noului nostru magazin în particular”, spune Mircea Rasovan.

Inaugurarea noului magazin din Iulius Mall contribuie la atingerea obiectivului asumat deja de Sport Guru de a deschide 1-2 magazine în fiecare an, până în 2025.

„Am găsit în dezvoltatorul Iulius Town un partener cu o foarte mare deschidere, flexibil și prompt, aspect care a contat foarte mult în decizia de a deschide anul acesta, chiar daca magazinul din Timișoara fusese planificat pentru 2024. Suntem încântați că începând din această lună, timișorenii se vor putea bucura și ei de gama noastră unică produse sportive profesionale, precum și de îndrumarea consultanților noștri specializați și pasionați. Ne așteptăm ca magazinul din Timișoara să genereze din 2024 vânzări apropiate de celelalte două magazine de format mare ale companiei și localizate în mall-uri sau centre comerciale, și sperăm sa ajungem cat mai curând la 10 magazine, acoperind astfel cele mai importante orașe și regiuni ale țării”, adaugă Mircea Rasovan, CEO Sport Guru.

În ceea ce privește evoluția vânzărilor, retailer-ul Sport Guru estimează o creștere totală de aproximativ 62 de milioane de lei în 2023, respectiv cu 30% mai mult decât valoarea din 2022, în jurul valorii de. Impactul noului magazin din Timișoara se va resimți însă abia din 2024.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai citite știri

Exit mobile version