Actualitate

Sporurile, excluse din viitoarea lege a salarizării. Marcel Ciolacu: „Nu sunt adeptul lor”

Posted on

Foto: iStock

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus că ar trebui să se renunţe la actualele sporuri salariale şi că în viitoarea lege a salarizării şi-ar dori ca acestea să nu mai existe şi să fie cuprinse în corpul salariului.

Nu sunt adeptul sporurilor, eu vreau să ne asumăm în coaliţie ca în viitoarea lege a salarizării să nu mai existe sporuri. Actualele sporuri să fie cuprinse în corpul salariului şi de acolo să terminăm această invenţie românească cu zeci de sporuri pentru care ne luptăm în instanţă, câteodată le pierde angajatul, angajatorul. Vor exista pentru cei care fac gărzi, care nu pot să lipsească de la serviciu, vor exista anumite componente. Actualele sporuri intră în corpul salariului şi am terminat, pentru că ele oricum erau impozitate la fel şi am terminat o dată. Spor de calculator, nu mai este spor de calculator, e de condiţii grele. Un minister are nu ştiu ce spor de 15%, celălalt minister nu are, atunci cei care nu au se mută la cei care au. Unde vrem să ajungem? Cum şi în mediul privat trebuie să scoatem excepţiile, să faci un profil concurenţial corect, la fel trebuie să se întâmple şi în zona bugetară„, a declarat luni seara, la Antena 3, Marcel Ciolacu.

Întrebat despre economiile care trebuie făcute la nivelul ministerelor, el a spus că deja s-a simţit decizia politicului: „În primele luni au fost cheltuieli cu bunuri şi servicii de 17% în fiecare buget, în momentul acesta, pe martie, sunt 9%, există deja o revenire„.

Preşedintele PSD a vorbit şi despre stoparea angajărilor la stat, în anumite domenii.

Nu putem umfla aparatul statului român, chiar dacă este central sau local şi aici sunt două abordări total diferite pe care le-am avut în interiorul coaliţiei. Nu poţi ca pe un peşte balon să îl tot umfli că la un moment dat nu mai e sustenabil, e normal că aşteptăm să venim cu noua lege a salarizării, noua lege a pensiilor ca să facem reformă în adevăratul sens, dar până atunci nu putem să ne uităm cum continuă angajările la stat. Ele se stopează, mai puţin în sănătate şi învăţământ, şi pe urmă prin memorandum vii în faţa Guvernul, dai explicaţiile şi dai drumul în cazul în care ai nevoue de aceste angajări„, a explicat Marcel Ciolacu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai citite știri

Exit mobile version