Actualitate

Standard Chartered: „Iarna criptomonedelor s-a încheiat!”. Când ar putea atinge Bitcoin pragul de 100.000 de dolari?

Foto: iStock

Bitcoin ar putea ajunge la 100.000 de dolari până la sfârşitul anului 2024, a declarat luni Standard Chartered, afirmând că aşa-numita „iarnă a criptomonedelor” s-a încheiat, potrivit Reuters.

Bitcoin ar putea avea de câştigat de pe urma unor factori, inclusiv recentele turbulenţe din sectorul bancar, o stabilizare a activelor de risc pe măsură ce Rezerva Federală a SUA îşi încheie ciclul de creştere a ratelor şi o mai bună profitabilitate a mineritului de criptomonede, a transmis Geoff Kendrick, şeful departamentului de cercetare pentru active digitale al Standard Chartered.

În timp ce sursele de incertitudine rămân, credem că drumul spre nivelul de 100.000 USD devine mai clar„, anunță Kendrick, potrivit Reuters.

Bitcoin a recuperat destul de mult în acest an, depăşind 30.000 de dolari în aprilie pentru prima dată în ultimele zece luni, după ce mii de miliarde de dolari au fost şterse din sectorul crypto în 2022, în timp ce băncile centrale au majorat ratele dobânzilor şi o serie de firme au făcut implozie.

Previziunile privind evaluări foarte mari au reprezentat o obișnuință şi în timpul fostelor creşteri ale monedei virtuale. Un analist al Citi a declarat în noiembrie 2020 că Bitcoin ar putea urca până la 318.000 de dolari până la sfârşitul lui 2022, dar a închis anul în scădere cu aproximativ 65%, la 16.500 de dolari.

Cele mai recente știri

To Top