Transporturi

Tesla a ratat estimările pieţei privind livrările din trimestrul trei

tesla
Foto: iStock

Tesla a ratat estimările pieţei pentru livrările de automobile din trimestrul al treilea, deoarece actualizările planificate la fabricile sale pentru a lansa o versiune mai nouă a sedanului Model 3 au forţat opriri ale producţiei, transmite Reuters.

Unii analişti cred că actualizările ar putea determina o revenire a livrărilor în trimestru patru, permiţând Tesla să-şi reîmprospăteze gama cu modele care ar putea concura mai bine cu ofertele rivalilor americani precum Ford şi BYD din China.

Livrările sedanului compact Model 3 actualizat şi la preţuri mai mari sunt aşteptate să înceapă în trimestrul patru, în timp ce un eveniment de lansare a Cybertruck este, de asemenea, planificat la sfârşitul acestui an.

Producătorul de vehicule electrice, care va raporta rezultatele trimestriale pe 18 octombrie, a livrat 435.059 de vehicule în cele trei luni până la 30 septembrie, în scădere cu aproape 7% faţă de trimestrul precedent, dar şi-a păstrat obiectivul de a livra 1,8 milioane de vehicule în acest an.

Un sondaj LSEG cu opt analişti a estimat livrări de 459.949 de vehicule, estimarea minimă fiind de 442.000 şi cea maximă de 511.405.

Acţiunile producătorului de vehicule electrice au inversat declinul de aproape 3% declanşat inţial de aceste date, pentru a creşte marginal,

Tesla a redus preţurile în mod agresiv pentru a contracara efectul încetinirii pieţei de vehicule electrice şi de concurenţa de producători mai noi sau mai vechi.

În trimestrul al treilea, Tesla a redus preţurile maşinilor sale premium Model S şi Model X cu până la 21% pe pieţele principale din China şi Statele Unite.

De asemenea, a sporit reducerile la Modelul 3 şi Modelul Y în Statele Unite, reducând în acelaşi timp preţurile modelului Y şi oferind alte stimulente în China.

”Vor menţine presiunea asupra concurenţilor lor”, a spus Thomas Martin, manager senior de portofoliu la Globalt Investments, care deţine acţiuni Tesla, adăugând că compania ar putea reduce preţurile şi mai mult.

Tesla a produs 430.488 de vehicule în trimestrul al treilea, faţă de 479.700 în trimestrul anterior.

Între timp, producătorul de pickupuri electrice Rivian Automotive a raportat livrări peste estimările analiştilor în trimestrul al treilea şi-a reafirmat ţinta anuală de producţie de 52.000 de vehicule.

”În timp ce Tesla rămâne o forţă dominantă pe piaţa de vehicule electrice din SUA pentru 2023, există o cerere din ce în ce mai mare pentru o gamă mai largă de opţiuni de vehicule electrice, pentru a satisface interesul crescând al consumatorilor pentru vehiculele electrice”, a declarat Ashwin Amberkar, analist la Canalys Research.

Livrările de vehicule premium Tesla, Model S şi Model X, au crescut la aproximativ 16.000 de unităţi în trimestrul al treilea. Livrările lor, însă, reprezintă doar aproximativ 4% din numărul total.

Cele mai recente știri

To Top