Actualitate

Topul celor mai bine vândute cărți de pe eMAG

Posted on

 Clienții eMAG au plasat mai multe comenzi de carte în prima jumătate a anului în cele trei țări unde compania este prezentă – România, Bulgaria, Ungaria. Astfel creșterea este de aproximativ 20% de la an la an în România, 70% în Bulgaria și de 40% în Ungaria. 

Cu o ofertă de carte în continuă evoluție, care numără peste 550.000 de titluri disponibile pe platformă în cele trei țări, clienții eMAG au la îndemână una dintre cele mai mari librării de pe piață. Varietatea mare de titluri este susținută și de către sellerii care vând prin intermediul Marketplace, care au înregistrat vânzări de carte cu peste 40% mai mari de la an la an. În topul celor mai vândute categorii de cărți comandate de către clienții români, bulgari și unguri ai platformei se regăsesc cărțile de beletristică, urmate de cărțile pentru copii, cele de dezvoltare personală, spiritualitate și psihologie sau biografii și memorii.

„Gama extinsă cu ajutorul sellerilor din Marketplace a atras tot mai mulți clienți pe platforma eMAG, care găsesc aici una dintre cele mai mari librării online din regiune. Vedem multe similitudini între clienții din cele trei țări atât la nivel de sezonalitate cât și în ce privește categoriile din care comandă, ceea ce ne ajută foarte mult în a structura oferte cât mai bune, pe baza preferințelor lor,” a declarat Stejara Pircan, senior VP eMAG. 

Publicul cu cel mai mare consum de carte de pe platforma eMAG este preponderent feminin (60%), iar categoria de vârstă care consumă cel mai mult cartea din online de pe eMAG este cuprinsă în intervalul 35-44 ani. Cumpărătorul de carte eMAG are preponderent studii superioare (47%) și venituri cuprinse între 3.500 – 5.000 lei. Plata cu cardul este preferată de 50% dintre clienții din Ungaria, de 60% în Bulgaria, iar în România se apropie de 70%.

Top vânzări de carte pe eMAG România în 2022

  1. Banii în mișcare. Prosperitatea în 10 pași, Iancu Guda
  2. Țigan țăndări, Valeriu Nicolae
  3. Inocenții, Ioana Pârvulescu
  4. Arta de a te iubi, Cristian Stan
  5. Dumbrava minunată, Mihail Sadoveanu
  6. Te iubesc, orice-ai face!, Ioana Chicet-Macoveiciuc “Prințesa Urbană”
  7. Sănătatea creierului pe înțelesul tuturor, Dr Alexandru Ciurea
  8. Putea să fie altcumva, Daniel Morar
  9. Inteligența materiei, ediție aniversară, Dumitru Constantin Dulcan
  10. Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război, Camil Petrescu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai citite știri

Exit mobile version