Transporturi

Toyota a suspendat operaţiunile la toate cele 14 uzine ale grupului din Japonia

Foto: iStock

Producătorul auto nipon Toyota Motor Corp a anunţat marţi că a suspendat operaţiunile la toate cele 14 uzine ale grupului din Japonia, din cauza unei defecţiuni a sistemului informatic, şi nu se ştie când se va relua producţia, transmit BBC şi Kyodo.

Operaţiunile la fabrica Miyata din prefectura Fukuoka şi unitatea din Kyoto a Daihatsu Motor, două uzine care nu erau afectate marţi dimineaţa, vor fi de asemenea suspendate după-amiaza.

Defecţiunea este investigată de Toyota, dar este puţin probabil ca ea să fie provocată de un atac cibernetic, a precizat cel mai mare producător auto mondial în funcţie de vânzări.

Uzinele, care utilizează acelaşi sistem, nu au putut procesa marţi dimineaţa comenzile pentru componentele auto. Fabricile din Miyata şi Kyoto au finalizat comenzile înainte de defecţiune.

În martie 2022, Toyota a închis toate unităţile din Japonia, după ce furnizorul său nipon Kojima Industries Corp a fost afectat de o defecţiune a sistemului informatic, provocată de un atac cibernetic. Atunci nu au putut fi fabricate aproximativ 13.000 de maşini.

În total, cele 14 uzine din Japonia sunt responsabile pentru aproximativ o treime din producţia globală a Toyota.

Grupul Toyota este adeptul sistemului de producţie „just-in-time” (exact la momentul potrivit), care menţine costurile scăzute, dar poate fi vulnerabil la diverse probleme, dacă sunt perturbate livrările de componente auto.

Cele mai recente știri

To Top