Timp liber

Travelminit.ro: 45% dintre rezervările de toamnă ale românilor sunt făcute într-un oraș mare din țară

Posted on

Vremea care se menține caldă și prețurile mai mici sunt cel mai bun stimulent pentru călătoriile românilor din această toamnă. Potrivit platformei hoteliere online Travelminit, 45% dintre rezervările efectuate pentru acest sezon au fost făcute într-un oraș mare din România, semn că turiștii își doresc în continuare să se bucure de vacanțe și că, odată cu venirea toamnei, au început să se orienteze către city-break-uri în țară. Avantajele acestor sejururi de scurtă durată sunt semnificative: ele reprezintă o metodă foarte bună de a explora orașele României, care au un potențial turistic încă insuficient explorat, sunt mai ieftine și, în același timp, sunt o alternativă excelentă pentru cei care nu mai au zile de concediu sau nu mai pot pleca pentru o perioadă îndelungată.

În comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, 2023 a adus majorări de tarife în industria turismului, însă acest lucru nu a diminuat pofta românilor de a călători.

Brașov, București, Sibiu, Cluj-Napoca – cele mai căutate orașe din România toamna aceasta

Orașele din România oferă locuri și activități destinate tuturor vârstelor și gusturilor, obiective turistice inedite, zone de agrement și aventură. Tocmai din acest motiv, ele au devenit o opțiune preferată adesea de turiștii care călătoresc în țară.

Potrivit datelor emise de Travelminit.ro, în topul celor mai rezervate orașe pentru city-break se numără Brașovul (15.37% din rezervări), Bucureștiul (12.83%), Sibiul (8.99%) și Cluj-Napoca (8.72%), restul procentelor împărțindu-se aproape în mod egal între Oradea, Timișoara, Iași, Sighișoara și Târgu Mureș.

Trendul rezervărilor era în scădere după data de 15 august, însă, datorită condițiilor meteo favorabile, turiștii au ales să călătorească și în septembrie. În medie, durata pentru un city-break de toamnă în România este de două nopți.

„Ne bucurăm de o toamnă călduroasă, temperaturile sunt similare cu cele de la începutul verii, astfel că turiștii au în continuare disponibilitate pentru a călători și pentru a explora România în sejururi scurte. Ne bucurăm că trendul city-break-urilor este pe o pantă ascendentă și că țara noastră devine o destinație de city-break, pentru că avem atât de multe locuri frumoase ce merită a fi descoperite. Ne așteptăm la un nou vârf al rezervărilor de toamnă la finalul lunii octombrie, când va începe vacanța copiilor. Cu această ocazie, le recomandăm turiștilor care vor să călătorească în perioada respectivă să facă rezervările din timp, pentru a prinde locuri libere la unitățile de cazare dorite. Travelminit.ro dispune de cea mai generoasă ofertă de cazare cu vouchere de vacanță, așa că-n mod sigur veți avea de unde alege”, spune Rita Szilveszter, Marketing Manager Travelminit.ro.

Prețuri în creștere: tarifele pot ajunge și la peste 400 lei/noapte/cameră dublă

Conform Travelminit.ro, prețurile pentru rezervările de tip city-break au crescut cu 15% în comparație cu aceeași perioadă din 2022. În ceea ce privește tarifele la cazare la nivel general, a fost semnalată o creștere de aproximativ 12% în comparație cu toamna anului trecut.

Prețul mediu pentru cameră dublă/noapte toamna aceasta, în intervalul septembrie – noiembrie 2023, este de 270 de lei, dar, în funcție de zonă, poate ajunge până la peste 400 de lei.

În ceea ce privește unitatea de cazare aleasă, opțiunile turiștilor diferă în funcție de destinație. De exemplu, în Sibiu și Brașov, orașe alese adesea pentru un sejur de relaxare, apartamentele și pensiunile sunt la mare căutare, având în vedere că oferă intimitatea și sentimentul de acasă. Pe de altă parte, în București, Timișoara, Iași, Cluj-Napoca, orașe în care turiștii călătoresc și în scop de business, hotelurile rămân în topul preferințelor acestora.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai citite știri

Exit mobile version