Tehnologie

Un start-up românesc a investit 300.000 de euro în prima soluţie de team coaching din lume, bazată pe AI

Un start-up românesc de tehnologie anunţă lansarea primei soluţii de team coaching din lume, bazată pe Inteligenţă Artificială (AI), după o investiţie de aproape 300.000 de euro.

„theCoRD.ai (the Coaching Results Driven AI) analizează, cu ajutorul algoritmului de învăţare automată, tiparele conversaţionale ale angajaţilor din timpul întâlnirilor online ale echipei şi oferă ulterior recomandări personalizate de coaching pentru a ajuta angajaţii să fie mai productivi şi să aibă întâlniri mai scurte şi mai eficiente. Printre caracteristicile inovatoare se numără analiza dinamicii şedinţelor de echipă, recunoaşterea pattern-urilor în comportamentele din cadrul şedinţelor şi evaluarea competenţelor manageriale. Pe baza acestor indicatori, theCoRD.ai propune soluţii concrete despre modul în care membrii fiecărei echipe să interacţioneze şi să colaboreze”, se arată într-un comunicat de presă al companiei dezvoltatoare.

Potrivit sursei citate, prin analogie cu o echipă de sport, theCoRD.ai analizează şedinţele online ca fiind terenul unde angajaţii unei companii se reunesc, se antrenează şi îşi pasează „mingea” între ei.

Soluţia AI de team coaching se concentrează pe analiza dinamicii dintre membrii echipei şi observă modul în care aceştia comunică şi colaborează în timpul şedinţelor.

„Antrenorul AI de echipă analizează mai mulţi indicatori, precum nivelul de implicare şi de interacţiune al participanţilor, nivelul de facilitare a întâlnirilor, timpul de discuţie al fiecărui participant, dinamica discuţiilor şi a polarităţilor, subiectele dezbătute în raport cu cele planificate, rolurile membrilor echipei în gestionarea întâlnirilor online. Recomandările propuse iau în calcul diferitele grade de experienţă dintr-o organizaţie, de la angajaţi entry-level, la middle şi top management. Astfel, în timp ce membrii echipei primesc informaţii personalizate de coaching şi recomandări despre cum să fie mai eficienţi, echipa de management are o imagine de ansamblu, clară, asupra dinamicii din echipele sale remote”, menţionează compania.

theCoRD.ai a fost dezvoltată în contextul răspândirii lucrului remote (creşterea, la nivel mondial, cu 156% în ultimele şase luni a numărului angajaţilor cu formă de lucru la distanţă), dar şi al nevoii companiilor de a identifica talente la nivel internaţional, într-o piaţă a muncii în care este o provocare pentru angajatori să găsească, să păstreze şi să contribuie la dezvoltarea angajaţilor potriviţi.

O cercetare realizată de Zippia Research relevă faptul că angajaţii din SUA petrec până la 33% din săptămâna de lucru în întâlniri online, iar 71% dintre acestea sunt considerate neproductive. Totodată, companiile cu mai puţin de 50 de angajaţi irosesc, în medie, 18.000 de dolari/an pe şedinţe neproductive, în timp ce organizaţiile cu peste o sută de angajaţi irosesc în medie 420.000 de dolari/an pe astfel de întâlniri.

Soluţia theCoRD.ai a fost dezvoltată de o echipă de peste 20 de specialişti, între care profesionişti în coaching de echipă, cercetători în inteligenţă artificială şi Machine Learning şi dezvoltatori de software, pe parcursul unui an. De asemenea, partener în dezvoltarea produsului este Natural Language Technologies Research Center, din cadrul Facultăţii de Matematică şi Informatică a Universităţii Bucureşti.

Investiţia în dezvoltarea soluţiei theCoRD.ai a fost de aproape 300.000 de euro, 121.000 de euro fiind sub forma unui grant de la Innovation Norway, cel mai important instrument al Guvernului norvegian pentru inovarea şi dezvoltarea întreprinderilor şi industriei norvegiene. Grantul a fost obţinut în programul EEA Grants Norway 2014-2021, în cadrul SME Growth Programme Romania.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top