Actualitate

Vasilcoiu: Încercăm să găsim modalitatea de decontare a unor cursuri de formare pentru competenţe verzi, digitale şi competenţe de limbă

Ministerul Muncii încearcă să găsească o modalitate de decontare a unor cursuri de formare pentru dobândirea competenţelor verzi, digitale, competenţelor de limbă şi pentru angajatori, din fonduri europene, a declarat secretarul de stat în Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS), Cristian Vasilcoiu, într-o conferinţă de specialitate.

„Învăţarea pe parcursul vieţii este o chestiune care se află în atenţia tuturor statelor membre ale Uniunii Europene şi a fost discutată în cadrul mai multor evenimente care au avut loc în ultimii ani sub diverse preşedinţii ale Consiliului Uniunii Europene şi este evident o preocupare şi în România. (…) Va trebui să ne gândim să ne reprofilăm şi noi, evident, spre competenţe verzi, spre competenţe digitale şi spre competenţe de limbă. Lucrăm în această perioadă în acest sens, să încercăm să găsim modalitatea de decontare a unor cursuri de formare pe aceste trei direcţii şi pentru angajatori, cumva din fonduri europene. Lucrăm împreună cu colegii de la MIPE (Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, n.r.) – şi nu numai. Încă nu am identificat o axă pe care să ne calibrăm pentru a le face decontabile. A fost o cerinţă a mediului de afaceri în urmă cu foarte mulţi ani, ca şi dumnealor să poată să fie ajutaţi să deconteze aceste cursuri de formare, aşa cum instituţiile de stat o fac pentru angajaţii lor. Suntem deschişi la sugestii din partea dumneavoastră, a mediului de afaceri, suntem deschişi la sugestii din partea reprezentanţilor sindicatelor şi sperăm că împreună să găsim cele mai bune soluţii”, a menţionat Cristian Vasilcoiu, la conferinţa de presă despre iniţiative în materie de învăţare pe tot parcursul vieţii, organizată de Confederaţia Patronală Concordia.

Secretarul de stat a menţionat că sunt fonduri europene antrenate în acest sens.

„Am început timid, acum câţiva, cu ucenicia şi stagiatura, care din punct de vedere al Ministerului Muncii au fost programe care şi-au atins oarecum ţinta, în sensul că au ajutat şi angajatorii, şi angajaţii”, a adăugat Vasilcoiu.

Factori de decizie, patronate, sindicate şi organizaţii neguvernamentale cu expertiză în domeniu au participat marţi la conferinţa „Învăţarea pe tot parcursul vieţii – de la bariere la soluţii”, organizată de Confederaţia Patronală Concordia.

Cele mai recente știri

To Top