Business

Restaurantul Diplomat a înregistrat venituri cu 12% mai mari, în primele 3 luni ale anului 2024

Diplomat, restaurantul iconic al Capitalei, a încheiat anul 2023 cu afaceri de peste 14 milioane de lei, cu peste 50% decât în 2019, înaintea pandemiei de COVID-19. Diferența provine din creșterea notorietății, dar și a numărului de locuri, generate de extinderea terasei. Rezultatele financiare acoperă atât încasările à la carte, cât și pe cele ale diviziei de evenimente corporative și private, bine reprezentate în portofoliul de afaceri.

“Anul 2023 a fost unul activ, pentru noi, în care am organizat constant atât evenimente proprii – brunch-uri și seri de degustare -, cât și întâlniri și lansări ale clienților noștri, persoane juridice. Suntem încântați că ne-am consolidat poziția ca gazdă de încredere pentru segmentul B2B și că am fost aleși pentru evenimente private de către oaspeții noștri apropiați. În 2024, ne concentrăm pe creșterea numărului de clienți pe segmentul à la carte, atât pentru prânz, cât și pentru cină. În prezent, avem o comunitate solidă de oaspeți, inclusiv oameni de afaceri și antreprenori, atât români, cât și expați, care ne trec pragul constant pentru întâlniri de afaceri sau pentru momente speciale alături de familie. Pentru următoarele 9-12 luni, ne propunem să atragem mai multă atenție din partea oaspeților români, astfel încât un public tot mai larg să se bucure de experiența pe care o oferim. Diplomat este un restaurant iconic, care a contribuit la istoria orașului București și care a fost martor la luarea unor decizii importante la nivel înalt. Dincolo de cifrele de business, ne dorim ca mai mulți locuitori ai Capitalei să descopere povestea noastră și să interacționeze cu acest spațiu.”, a declarat Mihai Troneci, operator al restaurantului.

În primele trei luni ale anului 2024, restaurantul Diplomat a înregistrat o creștere cu aproximativ 12% a cifrei de afaceri, comparativ cu intervalul de referință, ianuarie-martie 2023.

“Estimăm că vom încheia anul cu vânzări de aproximativ 15,5 – 16 milioane de lei, depășind, astfel, valoarea inflației. Pe partea de investiții, preconizăm că vom aloca în jur de 1 milion de lei, pentru reamenajarea restaurantului, care va avea loc în vară, când oaspeții aleg să își petreacă timpul pe terasa noastră generoasă.”, a încheiat Mihai Troneci.

Din mai, restaurantul Diplomat își întâmpină oaspeții cu un meniu nou

Începând cu luna mai, restaurantul Diplomat își întâmpină oaspeții cu un meniu nou, creat de către chef Paul Mihăilescu, cel care conduce bucătăria localului. Din noua selecție de preparate vor face parte feluri de mâncare rafinate, cum sunt tartarul de crab cu avocado, banane și caviar de somon, risotto cremos cu langustine și lămâie murată, texturi de crap cu mămăligă, porcini și cremă de usturoi sau mușchiul de vițel, servit cu nap, tartă de cartofi și sparanghel.

De asemenea, noul meniu va include și o selecție fină de deserturi preparate în casă, cum sunt trufele de ciocolată cu alune de pădure, lichior și busuioc proaspăt.

“Meniul Diplomat este unul elegant, cu influențe internaționale, care curatoriază ingrediente de calitate, din întreaga lume. Preparatele pe care le propunem oaspeților pornesc de la rețete clasice, specifice anumitor culturi, cum e clasicul pește cu mămăligă și usturoi sau risottoul italienesc. Ceea ce noi facem este să le oferim o identitate nouă și să le aducem în prezent, prin tehnicile de gătire și asocierile neașteptate de texturi și arome.”, a declarat chef Paul Mihăilescu.

Restaurantul Diplomat este deschis publicului larg în fiecare zi, de luni până duminică, în intervalul 12:00-24:00.

Despre restaurant Diplomat

În 1922, Colonelul St. E. Greble Junior și Alexandru Marghiloman au înființat Country Club Băneasa, cunoscut mai târziu drept Clubul Diplomatic București. Inițial un loc exclusivist pentru sporturi și recreere, acesta a devenit un reper al elitei, atrăgând personalități precum Regele Mihai și Nicolae Titulescu. În jurul său, pe cheltuiala membrilor, a fost construit actualul parc al zonei de nord, Parcul Regele Mihai 1, al României. Clubul, cu vila centrală proiectată de Ion Mincu, a devenit ulterior cunoscut pentru restaurantul Diplomat, care s-a poziționat ca o oază de eleganță și relaxare, deschisă publicului larg.

Astăzi, restaurantul Diplomat este unul dintre cele mai longevive restaurante ale Bucureștiului, un loc iconic, ce face parte din moștenirea culturală a Capitalei.

Cele mai recente știri

To Top