Analize

Preţul mediu de vânzare al apartamentelor din Bucureşti a crescut 5% în acest an

Preţul mediu solicitat pentru apartamentele scoase la vânzare în Bucureşti, indiferent de vechimea imobilelor în care se află acestea, a ajuns la începutul anului 2024, la 1.634 euro/mp util, cu 5% peste valoarea din 2023, conform unei analize de specialitate, publicată marţi.

Indicele Imobiliare.ro evidenţiază faptul că oferta actuală include zone, precum Aviaţiei sau Unirii, unde garsonierele se vând cu aproape 90.000 de euro, dar şi cartiere la nivelul cărora apartamentele cu două camere ajung să coste peste 200.000 euro, cum ar fi Herăstrău sau Aviatorilor-Kiseleff.

„Proprietăţile mai spaţioase sunt, de multe ori, scoase la vânzare cu preţuri atât de mari încât puţini sunt cei care îşi permit să le cumpere. La limita de sus a ofertei găsim, în zone precum Floreasca, Herăstrău sau Primăverii, locuinţe cu 3 camere pentru care trebuie să plăteşti, în medie, între 300.000 şi 495.000 euro. Preţul celor mai scumpe apartamente din Bucureşti scoase la vânzare pe Imobiliare.ro atinge, însă, la ora actuală pragul de 8 milioane de euro. Graţie ofertei variate, găsim în Capitală şi cartiere cu preţuri mult mai accesibile. Acestea sunt localizate, în general, în sudul şi în vestul oraşului. Spre exemplu, un cumpărător va plăti 42.000 euro pentru o garsonieră în Militari, 53.000 euro pentru un apartament cu 2 camere în Ferentari şi mai puţin de 75.000 euro pentru o locuinţă cu 3 camere în zona Giurgiului”, susţin consultanţii în imobiliare.

Potrivit analizei citate, cumpărătorii care au un buget limitat şi vor să beneficieze de cele mai bune preţuri trebuie să-şi îndrepte căutările spre arealul Militari – Gorjului – Lujerului – Uverturii. Astfel, în aceste zone, o garsonieră dintr-un bloc poate fi achiziţionată, în medie, cu 41.950 de euro.

De asemenea, preţuri accesibile pot fi găsite în zona Moşilor – Foişorul de Foc – Traian, unde o garsonieră are un preţ mediu de 46.900 de euro.

O altă variantă accesibilă ca preţ poate fi cartierul Apărătorii Patriei, unde locuitorii au acces la metrou, la hipermarketuri şi au un mall în apropierea casei. Aici, o garsonieră poate fi cumpărată cu 48.000 de euro.

Consultanţii Imobiliare.ro menţionează că, pe baza unui buget de până în 50.000 de euro, se poate achiziţiona o garsonieră în zone precum Rahova, Pantelimon şi Berceni.

Pe segmentul apartamentelor cu două camere, la începutul acestui an, proprietarii şi dezvoltatorii au scos la vânzare astfel de locuinţe la cele mai accesibile preţuri în Ferentari (53.000 de euro).

„Puţin mai la est, în zona Giurgiului, o proprietate similară se vinde cu 60.900 euro, în timp ce în arealul Militari-Gorjului-Lujerului-Uverturii preţul mediu solicitat pentru un apartament cu 2 camere creşte la 63.000 euro. Apartamentele intrate în piaţă, în ultimul timp, pe segmentul nou din Vitan-Bârzeşti au poziţionat media zonei în jurul valorii de 66.000 euro. Marele avantaj al celor care se mută aici este apropierea de Delta Văcăreşti, o adevărată oază de verdeaţă. Găseşti o serie de magazine mari la doi paşi de casă, dar nu ai o legătură directă la reţeaua de transport prin subteran. Cartierul Berceni din sectorul 4 se menţine printre cele mai ieftine din Bucureşti şi în cazul cumpărătorilor interesaţi de apartamentele cu 2 camere, nu doar în cazul celor care vor să achiziţioneze garsoniere. Preţul mediu solicitat de proprietari şi dezvoltatori ajunge la 67.850 euro”, notează sursa citată.

În cazul apartamentelor cu trei camere, analiza de specialitate arată că, în zona Giurgiului, locuinţele de acest tip s-au vândut, în medie, cu 74.990 de euro, în ianuarie 2024, iar în Militari – Apusului – Păcii, costul mediu este de 75.000 de euro. Totodată, cu 85.000 de euro se poate cumpăra o locuinţă similară în Drumul Taberei, în timp ce cumpărătorii care vor să-şi limiteze căutările la pragul de 90.000 euro se mai pot orienta şi spre cartiere, precum Rahova sau Pantelimon, se precizează în cercetare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top