Restaurantul de gastronomie fină Le Bistrot Français Relais & Châteaux, deținut de Grupul Le Manoir, își extinde activitatea printr-un nou concept de tip brasserie/galerie de artă modernă. Astfel, Le Bistrot Français – Brasserie funcționează la parterul somptuoasei vile din spatele Ateneului Român, iar restaurantul haute cuisine, redenumit Epicurian, operează la primul etaj al respectivei locații.
”Ne-am dorit să ne putem adresa unui public mai larg fără să facem rabat de la calitatea pentru care Le Bistrot Français este recunoscut. Braseria, ce include și terasa, are un program extins, oferă un meniu tipic francez pentru mic-dejun, prânz, brunch, apéro și cină, adresându-se în special clienților tineri și activi, iar restaurantul Epicurian rămâne același reper în gastronomia fină a Bucureștiului”, spune Cristian Preotu, proprietarul Le Manoir.
Meniul braseriei este creat de Chef Patricio Massimino ce are o experiență îndelungată în bucătăriile unor restaurante certificate cu stele Michelin și în hoteluri boutique de lux, iar specializările sale sunt bucătăria mediteraneană și cea franceză. Principiile sale, fundamentate în jurul a trei elemente, produs, tehnică și sezonalitate, ce se armonizează perfect în meniul de degustare de la Epicurian sunt păstrate și în preparatele oferite de Le Bistrot Français – Brasserie, aici fiind prezentate într-un mediu prietenos și accesibil.
Născut în Argentina și crescut în Madrid, Spania, Chef Patricio Massimino și-a început călătoria gastronomică la vârsta de 18 ani. Cu o pasiune profundă pentru mâncare și o sete de cunoaștere culinară, el a urmat studii în gastronomie atât în Spania, cât și în Franța, consolidând o bază solidă în bucătăria mediteraneană și cea franceză.Timpul petrecut în Caraibe i-a adus o influență captivantă, îmbinând aromele caraibiene și asiatice și adăugând un stil vibrant și exotic în repertoriul său culinar. De-a lungul carierei sale, Chef Patricio Massimino și-a dezvoltat abilitățile în restaurante renumite cu stele Michelin și hoteluri boutique de lux, orientându-se întotdeauna către fine dining.