Business

Omul de afaceri Cristian Preotu se așteaptă să vândă cadouri de lux de 7 milioane de lei de Sărbători. Un pachet poate ajunge și la 8.500 de lei

Grupul Le Manoir, unul dintre cei mai importanți actori de pe piața gastronomiei și a vinurilor fine, a lansat ediția pentru 2023 a Catalogului de Cadouri Gourmet de Sărbători, ce are o tradiție de aproape două decenii. În urmă cu 19 ani, Cristian Preotu, fondatorul grupului, a lansat, în premieră în România, un catalog special dedicat cadourilor gourmet, o nișă importantă a pieței luxury.

”Din 2004, acest segment a fost într-o continuă creștere, iar noi am crescut odată cu el. Deși piața este acum mai fragmentată, există și mai multă deschidere către a oferi aceste cadouri și ne bucurăm că în tot acest răstimp, cele mai mari nume din business în plan local sunt în continuare clienți Le Manoir ”, spune Cristian Preotu.

Clienții Le Manoir sunt atât persoane fizice, care cumpără cadouri speciale pentru prieteni, familie, parteneri de business, cât și companiile mari, ce plasează comenzi importante de sute, sau chiar mii de cadouri, pentru angajați și asociați.

Valoarea medie a unui cadou este de circa 300 de lei, iar în 2023 grupul estimează că această activitate comercială va genera încasări de peste 7 milioane lei.

În catalog există varietate din punct de vedere al prețurilor, începând de la 95 de lei și ajungând până la 8.500 de lei per cadou – un astfel de pachet conține vinuri de colecție, precum Champagne Bollinger R.D. 2007, Château Margaux Premier Grand Cru Classé 2013 și Aile d’Argent du Château Mouton Rothschild și delicatese ca foie gras de rață, foie gras de gâscă, prune uscate de Agen umplute cu cremă de vanilie și glazurate și cutia cu bomboane din ciocolată artizanală de la Manufacture Michel Cluizel.

Grupul Le Manoir, ce previzionează afaceri de peste 10 milioane de euro la nivelul anului 2023, a fost înființat în anul 2004 de către antreprenorul și expertul în luxury Cristian Preotu și operează magazinele Comtesse du Barry si Le Manoir Gourmet Market – fiind unul dintre cei mai mari jucători pe segmentul cadourilor gastronomice din România, precum și restaurantul de fine dining Le Bistrot Français, primul restaurant Relais & Châteaux din Europa de Est și domeniul Carpathian Estate din județul Buzău. Grupul Le Manoir deține și un magazin la Paris, în arondismentul 7, în una din cele mai luxoase zone pariziene.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top