Actualitate

Acţiunile Trump Media au scăzut luni cu peste 15%, după ce compania a anunţat că va emite milioane de acţiuni

Foto: iStock

Acţiunile Trump Media au scăzut luni cu peste 15%, după ce compania a anunţat autorităţile de reglementare că va emite milioane de acţiuni, declinul având loc în timp ce Donald Trump se afla într-o sală de judecată din Manhattan pentru începerea procesului său penal pentru acuzaţii legate de bani plătiţi pentru cumpărarea tăcerii lui Stormy Daniels privind relaţia sa cu aceasta, transmite CNBC.

Trump este acţionarul majoritar al companiei.

Trump Media, care a creat aplicaţia Truth Social şi este tranzacţionează sub indicativul DJT la bursa Nasdaq, a consemnat un declin de aproape 20% săptămâna trecută.

De când compania a început tranzacţionarea publică pe 26 martie, preţul acţiunilor sale a scăzut cu mai mult de 62%, de la un preţ de deschidere de 70,90 USD în acea zi, la aproximativ 27 USD luni.

Drept urmare, capitalizarea sa de piaţă a fost redusă cu aproape 6 miliarde de dolari, lăsând-o luni la aproximativ 3,7 miliarde de dolari.

Intenţia companiei de a emite mai multe acţiuni ordinare a fost dezvăluită într-un prospect preliminar depus la Securities and Exchange Commission.

Acţiunile nu pot fi emise până când nu intra în vigoare o declaraţie de înregistrare la SEC.

Dosarul descrie un plan de a oferi peste 21,4 milioane de acţiuni ordinare, care pot fi emise ”la exercitarea mandatelor”, se arată în dosar. Mandatele de acţiuni oferă deţinătorului lor posibilitatea de a cumpăra acţiuni la un preţ prestabilit ,într-un anumit interval de timp.

Trump Media a estimat în dosar că va primi ”până la un total de aproximativ 247,1 milioane de dolari din exercitarea mandatelor”.

Preţul de închidere al mandatelor Trump Media a fost de 13,69 USD vineri, potrivit dosarului.

Compania încearcă, de asemenea, să ofere revânzarea a până la 146,1 milioane de acţiuni de la ”deţinătorii de valori mobiliare care vând”, dintre care 114,8 milioane sunt deţinute de Trump însuşi.

Trump deţine 78,8 milioane de acţiuni ale companiei şi urmează să obţină 36 de milioane de acţiuni dacă acţiunile se menţin peste 17,50 USD pentru suficiente zile de tranzacţionare.

Participaţia actuală a lui Trump în companie – aproape 60% din acţiunile sale – valora mai mult de 2,2 miliarde de dolari la preţul acţiunilor de luni dimineaţă.

Trump nu are voie să-şi vândă acţiunile până la expirarea unei perioade de blocare de şase luni. Perioada de blocare este o condiţie a fuziunii Trump Media cu compania-paravan Digital World Acquisition Corp., care a fost finalizată pe 25 martie.

Trump, a cărui urmărire pe reţelele sociale s-a diminuat masiv după ce a trecut la Truth Social, după suspendarea de pe Twitter şi Facebook în 2021, a încercat să-şi încurajeze adepţii să apeleze la aplicaţia în curs de dezvoltare.

Nu este clar dacă au ascultat apelul lui Trump: compania nu a publicat indicatori cheie de performanţă, inclusiv numărul de utilizatori activi ai Truth Social.

Totuşi, a dezvăluit o pierdere netă de 58,2 milioane de dolari la venituri de doar 4,1 milioane de dolari în 2023.

”Evaluarea acţiunilor este separată de realitatea financiară”, a spus Ben Silverman, şeful Verity Research.

Dar, dacă preţul acţiunilor este suficient de mare pentru ca compania să emită acţiuni cu profit, Trump şi alţi iniţiaţi ar putea fi la rândul lor să primească un profit extraordinar de peste 1 miliard de dolari la preţurile de tranzacţionare curente.

Cele mai recente știri

To Top