Transporturi

AFM a aprobat noi dosare de finanţare pentru „Rabla Plus”, în valoare de circa 1,738 milioane de lei

programul rabla
Foto: iStock

Un număr de 42 noi dosare de finanţare, în valoare de aproximativ 1,738 milioane de lei, au fost aprobate în cadrul programului „Rabla Plus”, în timp ce în Programul „Rabla Clasic” a fost avizat un singur dosar, în cuantum de 10.000 de lei, se arată într-un comunicat al Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), transmis vineri AGERPRES.

Potrivit sursei citate, pentru Programul „Rabla Plus” au fost publicate noi liste care conţin 42 dosare aprobate pentru 77 ecotichete, dintre care 59 pur electrice, 12 hibride plug-in şi şase motociclete, în valoare de 1.738.500 lei.

De asemenea, au fost avizate trei contestaţii pentru 16 ecotichete, dintre care şapte full electrice, opt hibride plug-in şi o motocicletă, toate în cuantum de 616.500 lei.

În ceea ce priveşte Programul „Rabla Clasic”, AFM notează că a fost publicată o nouă listă care conţine un dosar aprobat pentru un autovehicul, de 10.000 lei. Totodată, 15 contestaţii au fost avizate pentru 38 de autovehicule şi o motocicletă, în valoare de 585.000 lei.

Pe de de altă parte, în cadrul programului „Casa Verde Fotovoltaice – sesiunea 2023”, s-au publicat liste noi care conţin 102 contestaţii aprobate, depuse de persoane fizice, precum şi trei contestaţii din partea unităţilor de cult.

Listele dosarelor aprobate în cadrul acestor programe sunt publicate pe site-ul AFM, la secţiunile aferente „Rabla Plus”, „Rabla Clasic” şi „Sisteme fotovoltaice”.

Cele mai recente știri

To Top