Tehnologie

ANCOM: Tehnologia 5G este o adevărată revoluţie tehnologică şi schimbă abordarea în viaţă

Tehnologia 5G este o adevărată revoluţie ce schimbă abordarea în tot ceea ce ne dorim şi ştim cu toţii că România are un proiect de ţară pe tranformare digitală, a declarat, la un workshop de specialitate, Cristin Popa, director executiv al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

„Digitalizarea şi transformarea digitală ştim cu toţii că reprezintă un proiect de ţară, unde noi suntem obligaţi să achiesăm cu tot ce avem, pentru ca acest proiect să fie de impact, astfel încât să putem schimba viaţa tuturor cetăţenilor, în a le da un trai mai bun. Când vorbim despre 5G, ne gândim doar la viteză, dar trebuie să conştientizăm că tehnologia 5G este o adevărată revoluţie tehnologică şi schimbă abordarea în viaţă, planul de business şi tot ce dorim noi. În toate industriile suntem la început. Suntem în momentul în care se pune baza unei infrastructuri pe care se va clădi în viitor, tot ce înseamnă aplicaţie şi utilizarea tuturor platformelor pe care trebuie să le dezvoltăm”, a afirmat Popa.

Oficialul ANCOM a punctat, totodată, şi subiectul Inteligenţei Artificiale.

„Pentru că interesul este major, iar la nivel european Comisia Europeană, încă din 2021, a propus un proiect de lege pentru Inteligenţa Artificială, de curând acest proiect de lege a fost deja adoptat şi prezintă o abordare bazată pe riscuri pentru a asigura că sistemele de inteligenţă artificiale utilizate sunt sigure, transparente şi în primul rând sub control uman. Comisia Europeană a prezentat şi o recomandare cu principalele linii directoare pentru motoarele de căutare şi marile platforme în ceea ce priveşte riscurile legate de Inteligenţa Artificială Generativă şi aş da ca exemplu fenomenul „deep fake”, unde lucrurile sunt foarte clar reglementate în momentul de faţă. Evident că a contat şi faptul că urmează alegerile pentru Parlamentul European şi, în momentul de faţă, fiind în campanie electorală, avem toate datele pentru a nu avea derapaj în ceea ce priveşte „deep fake””, a subliniat Cristin Popa.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top