Tehnologie

Apple se pregăteşte să lanseze un iPhone mai subţire în 2025

Foto: iStock

Apple dezvoltă o versiune mai subţire a iPhone-ului său, care probabil va fi lansată până în 2025, a relatat vineri The Information, citând trei persoane apropiate acestui proiect, transmite Reuters.

Posibila versiune mai subţire va avea probabil un preţ mai mare decât iPhone Pro Max şi ar putea fi lansată odată cu iPhone 17, în septembrie 2025.

Compania din Cupertino, California, încă testează diferite modele pentru dispozitiv, cu numele de cod D23, care ar putea avea procesorul de ultimă generaţie al Apple, probabil numit A19.

Apple nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii a Reuters.

Proiectul subliniază nevoia Apple de a înfrumuseţa iPhone, cel mai popular produs al companiei, în timp ce se confruntă cu concurenţa dură din partea Honor şi Huawei în China şi Samsung Electronics la nivel global.

Samsung a avut cea mai mare cotă pe piaţa smartphone-urilor în primele trei luni ale anului 2024, cu 20,8%, urmată de Apple, cu 17,3%, potrivit firmei de cercetare International Data Corporation.

Pentru al doilea trimestru fiscal, vânzările de iPhone ale Apple au scăzut cu 10,5%, până la 45,96 miliarde de dolari. De asemenea, Apple intenţionează să renunţe la modelul său mai puţin costisitor iPhone Plus şi intenţionează să lanseze un iPhone mai ieftin, un succesor al iPhone SE, în primăvara lui 2025, se arată în articol.

Informaţia vine la câteva zile după ce Apple a dezvăluit cel mai recent iPad Pro, cu un nou cip cu inteligenţă artificială, în timp ce se grăbeşte să-şi ajungă din urmă rivalii săi Big Tech într-o cursă pentru a domina tehnologia emergentă.

Cele mai recente știri

To Top