Transporturi

ARF: Trenurile de călători ar putea circula din nou pe ruta Bucureşti – Giurgiu de la 1 iunie 2024

Trenurile de călători ar putea circula din nou pe ruta Bucureşti – Giurgiu de la 1 iunie 2024, serviciul fiind asigurat pentru început de CFR Călători, a anunţat, marţi, Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF).

„ARF informează că, începând cu data de 01.06.2024, urmare a finalizării lucrărilor de reconstrucţie a podului CF de pe râul Argeş, se preconizează redeschiderea serviciului feroviar public de transport feroviar de călători, pe ruta Bucureşti Nord Gr.A/Gr.B – Bucureşti Progresu – Giurgiu şi retur, prin introducerea unui serviciu Regio Metropolitan între Bucureşti Nord Gr.A/Gr.B şi Bucureşti Progresu, precum şi a unui serviciu Regio între Bucureşti Progresu şi Giurgiu”, se menţionează într-un comunicat transmis AGERPRES.

Acest serviciu va fi efectuat de operatorul de transport feroviar de călători SNTFC CFR-Călători S.A., cu 7 perechi de trenuri pe zi, conform unui program preliminat.

Astfel, ţinând cont de faptul că termenul de 1 iunie 2024 este devansat faţă de cel luat în considerare (…), ARF a lansat în consultare publică proiectul de Decizie a Preşedintelui ARF pentru aprobarea încheierii actelor adiţionale nr.6 pentru perioada 1 ianuarie 2024 – 31 decembrie 2024 la contractele de servicii publice aprobate prin HG nr.1453/2022.

ARF precizează că în viitorul apropiat va demara organizarea unor proceduri competitive între cei 6 operatori români care implementează Contractele de Serviciu Public feroviar, în scopul suplimentării serviciului de transport feroviar, pe ruta Bucureşti Nord – Bucureşti Progresu – Giurgiu, astfel încât să se ajungă la 19 perechi de trenuri pe zi, în funcţie de rezultatele înregistrate şi de solicitările primite.

Potrivit sursei citate, începând cu data de 14 iulie va intra în aplicare şi Ordinul MTI 1.039/2024 privind tarifele feroviare pentru serviciile publice prin care se introduc în România Biletele Metropolitane Feroviare.

Cele mai recente știri

To Top