Bănci

BCE va testa răspunsul băncilor la atacurile cibernetice

Foto: iStock

Banca Centrală Europeană a informat miercuri că în cursul acestui an va derula o serie de teste de stres cu privire la răspunsul băncilor la atacurile cibernetice precum şi revenirea băncilor de pe urma unor astfel de atacuri, transmite Dow Jones Newswires.

Instituţia cu sediul la Frankfurt a precizat că va testa cele 109 de bănci din zona euro pe care le supraveghează în mod direct cu privire la capacitatea lor de a-şi reveni după un atac cibernetic, mai degrabă decât capacitatea băncilor de a preveni un atac cibernetic.

Conform scenariului care va sta la baza testelor, un atac cibernetic va perturba cu succes operaţiunile cotidiene ale băncilor, urmând a fi evaluate măsurile de răspuns, precum activarea procedurilor de urgenţă, a precizat BCE. În cadrul acestor teste, un număr de 28 de bănci vor fi supuse unei evaluări extinse, care va furniza informaţii cu privire la diferite modele de business şi geografii din sistemul bancar din zona euro, a adăugat BCE.

Rezultatele acestor teste nu vor avea un impact asupra recomandărilor de capital ale BCE, dar vor fi utilizate pentru o evaluare mai amplă, a adăugat BCE.

Rezultatele testelor vor fi comunicate în vara lui 2024, a mai informat instituţia de la Frankfurt.

Cele mai recente știri

To Top