Actualitate

Burnete (Concordia): „Solicităm Guvernului să publice cât mai repede pachetul de măsuri fiscale. Vedem multe propuneri care ne îngrijorează”

Foto: iStock

Confederaţia Patronală Concordia solicită Guvernului şi Ministerului Finanţelor să publice cât mai repede în consultare publică pachetul de măsuri fiscale şi cele care vizează reducerea şi eficientizarea cheltuielilor statului în condiţiile în care multe dintre acestea apărute „pe surse” îngrijorează organizaţia.

„Solicităm Guvernului şi Ministerului Finanţelor să publice cât mai repede în consultare publică pachetul de măsuri pe care îl au în vedere chiar şi dacă nu este final şi vor mai exista discuţii în cadrul coaliţiei de guvernare. Este imposibil pentru o organizaţie de dimensiunea Concordia, partener social care reprezintă multe sectoare ale economiei, să ofere un răspuns argumentat tuturor acestor Propuneri dacă ele se schimbă de la o zi la cealaltă şi la noi ajung doar „pe surse”. Vedem multe propuneri care ne îngrijorează”, susţine directorul executiv al Confederaţiei Patronale Concordia, Radu Burnete, într-o declaraţie transmisă AGERPRES.

Acesta a precizat că solicitarea organizaţiei nu se referă doar la măsurile fiscale, ci şi la toate măsurile de reducere şi eficientizare a cheltuielilor statului.

„Aşa cum am spus deja în repetate rânduri, statul trebuie să facă primul pas şi să reducă cheltuielile dacă ele depăşesc atât de mult veniturile, iar ajustări semnificative ale cadrului fiscal nu se pot face decât într-un program pe termen lung şi cu un cadru predictibil, nu de pe astăzi pe mâine. Nu în ultimul rând solicităm coaliţiei de guvernare să facă publice toate datele legate de deficit, datorie publică şi discrepanţa dintre cheltuieli şi venituri care duc la concluzia unui pachet de măsuri fiscale de amplitudinea şi urgenţa celui care se vehiculează”, a declarat Radu Burnete.

Premierul Marcel Ciolacu a avut, miercuri, o întâlnire de lucru cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, la sediul ministerului, în contextul în care Guvernul urmează să aprobe o ordonanţă de urgenţă privind reduceri de cheltuieli în sistemul bugetar care cuprinde 50 de măsuri.

„Am avut o discuţie foarte aşezată în principal pe ordonanţa de urgenţă pe care urmează să o promovăm în Guvernul României în ceea ce priveşte partea de reduceri de cheltuieli din sistemul bugetar. Sunt peste 50 de măsuri, domnul ministru le va detalia. Ele au fost discutate şi în cadrul Coaliţiei. De fapt şi de drept, vorbim în primul şi în primul rând, din punctul meu de vedere, de prima reformă reală în ceea ce priveşte sistemul bugetar. Este pentru prima oară când un Guvern al României îşi asumă o astfel de abordare”, a declarat Marcel Ciolacu.

El a subliniat că măsurile propuse de ministrul Finanţelor sunt „corecte”.

„Cred cu tărie că toate măsurile propuse în acest moment de domnul ministru sunt corecte. Este timpul ca cei care muncesc să primească salarizarea corespunzătoare, să primească sporuri. Cei care merg la serviciu de zeci de ani să se joace Solitaire, să caute în altă parte acest mod de a muncii. Sunt peste 50 de sporuri. Este incredibil unde a ajuns acest fenomen şi mă bucur că am un partener, actualul ministru al Finanţelor Publice, să ne asumăm aceste lucruri curajos şi să le explicăm românilor foarte clar”, a declarat Ciolacu.

Cele mai recente știri

To Top