Actualitate

Bursele europene au revenit marţi la creştere după cinci zile de pierderi

investitii bursa
Foto: iStock

Pieţele bursiere europene au întrerupt marţi o serie de cinci zile de pierderi, în timp ce investitorii au analizat cele mai recente date despre activitatea comercială din zona euro.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a încheiat tranzacţiile în urcare cu 0,4%, după o sesiune agitată, majoritatea sectoarelor şi burselor majore fiind în teritoriu pozitiv.

Acţiunile din minerit au condus câştigurile, cu o creştere de 2,6%, în timp ce titlurile auto au scăzut cu 0,9%.

Titlurile băncilor au scăzut însă cu 1%, Barclays cel mai mult, cu aproape 7% în urma rezultatelor dezamăgitoare din trimestrul al treilea.

Datele preliminare ale indicelui privind intenţiile de achiziţii ale managerilor din zona euro pentru octombrie au arătat o scădere neaşteptată, sporind temerile de recesiune.

Este o săptămână încărcată pentru raportările financiare trimestrialei: Barclays, Hermes, Michelin, Spotify, Novartis şi Norges Bank Investment Management şi-au raportat rezultatele marţi.

Indicele german DAX a urcat cu 0,54%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,63%, iat FTSE 100 al bursei din Londra cu 0,20%, Indicele FTSE MIB al bursei din Milano a avansat cu 0,05%.

Pieţele din Asia-Pacific s-au redresat şi au şters pierderile anterioare, pe măsură ce investitorii evaluează datele economice din Japonia şi Australia, precum şi indicele preţurilor de producţie din octombrie în Coreea de Sud.

Cele mai recente știri

To Top