Asigurări

Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc pentru numirea membrilor Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară

Foto: Facebook/ASF

Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc luni în şedinţă comună pentru numirea membrilor Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară. Social-democratul Alexandru Petrescu şi Gabriel Avrămescu (PNL) sunt cotaţi cu cele mai mari şanse pentru funcţiile de preşedinte şi prim-vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), iar Maria Gabriela Horga (PNL) este favorită pentru un post de vicepreşedinte, conform unor surse parlamentare. Până vineri, la expirarea termenului limită de depunere a candidaturilor, s-au înscris doi candidaţi pentru funcţia de preşedinte şi patru pentru cea de prim-vicepreşedinte.

După audierea şi avizarea candidaţilor în comisiile de specialitate, plenul comun pentru alegerea noii conduceri a ASF ar urma să aibă loc de la ora 15.30. Votul este secret, cu buletine de vot.

Pentru funcţia de preşedinte – membru executiv s-au înscris Alexandru Petrescu, fost ministru al Economiei, şi Alin Chitu, fost secretar de stat în Ministerul Finanţelor, care a demisionat la sfârşitul lunii noiembrie. Chitu şi-a înregistrat candidatura pentru mai multe funcţii din conducerea ASF.

Candidaţii la funcţiile de prim-vicepreşedinte sunt Gabriel Ioan Avrămescu (PNL), Nini Săpunaru, Ioan Gheorghe Ţară, în prezent membru neexecutiv în Consiliul ASF, şi Alin Chitu.

Funcţia de vicepreşedinte – Sectorul instrumente şi investiţii financiare este vizată de Maria Gabriela Horga (PNL), Călin Mihai Rangu, Nini Săpunaru, Sorin Florescu – în prezent şef serviciu în cadrul ASF, şi Alin Chitu.

Pentru cea de vicepreşedinte – Sectorul sistemului de pensii private şi-au înregistrat candidaturile Ştefan Daniel Armeanu – vicepreşedinte ASF şi Alin Chitu.

Candidează pentru postul de vicepreşedinte – Sectorul asigurări-reasigurări Sorin Cristinel Mititelu, Gheorghe Constantinescu Coca, Sorin Florescu, Alin Chitu.

Funcţii de membru neexecutiv sunt dorite de Birtalan Joszef, Radu Toia, Aura Gabriela Socol – membru neexecutiv şi în prezent, Andrei Rizoiu – propus de AUR, Ovidiu Răzvan Wlassopol – în prezent este membru neexecutiv, Cărălin Mancaş, Mircea Oancea, Ioan Gheorghe Ţară, Sorin Florescu, Alin Chitu.

Surse parlamentare au declarat pentru News.ro că Alexandru Petrescu şi Gabriel Avrămescu au cele mai mari şanse să ocupe primele poziţii din conducerea ASF.

De asemenea, favorită pentru postul de vicepreşedinte – Sectorul instrumente şi investiţii financiare este Maria Gabriela Horga (PNL).

Profit.ro a relatat recent că Dan Ştefan Armeanu ar urma să rămână vicepreşedinte al Sectorului Sistemului de Pensii Private, iar Mititelu să preia funcţia de vicepreşedinte pentru Sectorul asigurări.

Pe ordinea de zi a şedinţei comune se mai află: proiectul de Hotărâre pentru modificarea anexei la Hotărârea Parlamentului României nr.25/2021 privind constituirea grupurilor parlamentare de prietenie, proiectul de Hotărâre pentru aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii pe anul 2024 şi proiectul de Hotărâre privind constituirea Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru combaterea traficului de persoane.

Cele mai recente știri

To Top