Bănci

CEC Bank a acordat credite de peste 100 milioane lei în cadrul programelor guvernamentale FamilyStart şi StudentInvest

CEC Bank a acordat credite în valoare de peste 100 milioane de lei în cadrul programelor guvernamentale FamilyStart şi StudentInvest, în cadrul a două tranşe de plafoane succesive, informează instituţia printr-un comunicat de presă.

„Pentru al doilea an consecutiv, CEC Bank a continuat parteneriatul dezvoltat cu Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse şi cu Fondul Român de Contragarantare şi a acordat credite în cadrul programelor guvernamentale FamilyStart şi StudentInvest. Pentru ambele programe dobânda, comisioanele de analiză, precum şi comisioanele de gestiune a garanţiilor sunt subvenţionate de către stat, iar garanţiile sunt disponibile în limita unor plafoane alocate băncilor, pe baza unor analize şi calcule de risc. Anul acesta programul a înregistrat un succes mult mai mare comparativ cu anul trecut, plafoanele alocate CEC Bank epuizându-se în prima fază foarte rapid, pe fondul unei cereri neaşteptat de mari, mult peste nivelul înregistrat în 2022”, se arată în documentul citat.

Astfel, în prima etapă au fost acordate peste 300 finanţări în valoare de aproximativ 25 milioane de lei în cadrul programului StudentInvest şi 190 finanţări în valoare de aproximativ 25 milioane de lei în cadrul Programului FamilyStart.

Dat fiind interesul crescut al clienţilor pentru astfel de produse în acest an, CEC Bank a solicitat majorarea plafoanelor de garantare în condiţiile relansării produselor de finanţare cu caracteristici recalibrate conform nivelului de risc asociat, precum şi cu obiectivele băncii privind capitalul şi lichiditatea.

Noile finanţări sunt acordate pe o perioadă maximă de 5 ani şi beneficiază de o perioadă de utilizare de un an, în conformitate cu politica de risc a Băncii şi respectând termenii contractuali stabiliţi de comun acord cu toate părţile implicate. Cererile deja primite în prima fază şi nesoluţionate au fost reevaluate cu prioritate, potrivit noilor condiţii de creditare, în limita noului plafon.

Această a doua tranşă a depăşit nivelul alocat iniţial, pentru programul FamilyStart solicitându-se 35 milioane lei şi pentru StudentInvest 25 milioane lei.

„În acest sens, estimăm că până la finalul anului Banca va acorda credite pe cele două programe în limita unui plafon de garantare de peste 100 milioane lei, reuşind astfel să atingă un obiectiv ambiţios al Băncii, într-o perioadă foarte scurtă de timp, respectiv mai puţin de două luni. Deoarece şi a doua tranşă este în curs de alocare completă, analizăm posibilitatea solicitării unei noi suplimentări a plafonului”, se precizează în comunicat.

CEC Bank este instituţia financiară cu cea mai lungă tradiţie din România. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi cu active de 69,08 miliarde lei, la sfârşitul primului semestru al anului 2023.

CEC Bank oferă o gamă completă de produse şi servicii persoanelor fizice, IMM-urilor şi corporaţiilor mari, prin multiple canale de distribuţie: unităţi bancare, reţele de ATM şi POS, internet banking (CEConline), mobile banking (CEC app) şi magazinul virtual CEC_IN – unde pot fi accesate produse şi servicii bancare 100% online.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top