Actualitate

Cifra de afaceri din industrie a crescut în primul trimestru. Industria extractivă a scăzut cu aproape 25%

Cifra de afaceri din industrie a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 3,3%, în primul trimestru din acest an, comparativ cu perioada similară a anului trecut, datorită creşterii industriei prelucrătoare (+4,6%), potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică publicate vineri.

Industria extractivă a scăzut cu 24,3%.

Pe marile grupe industriale, creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în industria bunurilor de capital (+9,1%), industria energetică (+6,6%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+3,1%) şi industria bunurilor de uz curent (+0,4%). Industria bunurilor intermediare a scăzut cu 1,6%.

În luna martie 2024 comparativ cu februarie, cifra de afaceri din industrie a crescut, în termeni nominali, pe total, cu 6,9%, datorită creşterii înregistrate în industria prelucrătoare (+7,1%) şi în industria extractivă (+1,6%).

Pe marile grupe industriale, creşteri au înregistrat industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+7,7%), industria energetică (+7,6%), industria bunurilor de uz curent (+6,9%), industria bunurilor de capital (+6,9%) şi industria bunurilor intermediare (+6,5%).

Faţă de martie 2023, cifra de afaceri din industrie a scăzut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 0,5%, ca urmare a scăderii înregistrate în industria extractivă cu 22,1%. Industria prelucrătoare a crescut cu 0,4%.

Pe marile grupe industriale, creşteri au înregistrat: industria energetică (+10,1%), industria bunurilor de capital (+6,4%) şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+3,2%). Scăderi au înregistrat industria bunurilor intermediare (-7%) şi industria bunurilor de uz curent (-5,6%).

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top