Actualitate

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a scăzut cu 0,9%, în primele 4 luni

Foto: iStock

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a scăzut, în primele patru luni din acest an, faţă de perioada corespunzătoare din 2023, atât ca serie brută, cu 0,9%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 0,7%, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Astfel, în perioada 1 ianuarie – 30 aprilie 2024, comparativ cu perioada 1 ianuarie – 30 aprilie 2023, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, a scăzut, pe ansamblu, cu 0,9%, ca urmare a scăderilor înregistrate la cifra de afaceri din activităţile de transporturi (-7,0%), activităţile de comunicaţii şi la alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (-2,7%), fiecare.

Creşteri au înregistrat: activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+8,1%) şi activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+7,0%).

În perioada 1 ianuarie – 30 aprilie 2024, comparativ cu perioada 1 ianuarie – 30 aprilie 2023, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 0,7%.

Potrivit INS, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna aprilie 2024, comparativ cu luna precedentă, a crescut, pe ansamblu, cu 2,4%, datorită creşterii cifrei de afaceri din activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+10,5%), activităţile de transporturi (+6,3%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+4,3%) şi din activităţile de comunicaţii (+1,9%). Activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei au scăzut cu 4,0%.

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna aprilie 2024, comparativ cu luna precedentă, a crescut, pe ansamblu, cu 1,9%.

De asemenea, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna aprilie 2024, comparativ cu aprilie 2023, a crescut, pe ansamblu, cu 1,0%, datorită creşterii cifrei de afaceri din activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+12,8%), activităţile de transporturi (+3,0%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+2,2%) şi din activităţile de comunicaţii (+1,2%). Alte servicii furnizate în principal întreprinderilor au scăzut cu 0,8%.

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna aprilie 2024, comparativ cu luna aprilie 2023, a scăzut, pe ansamblu, cu 1,9%.

Cele mai recente știri

To Top