Actualitate

Ciolacu: Indexarea pensiilor în funcţie de inflaţie, prevăzută de lege

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că pensiile trebuie indexate în funcţie de inflaţie şi că acest lucru este prevăzut de legislaţie.

Pe de altă parte, premierul a precizat că îşi menţine punctul de vedere conform căruia pensiile trebuie mărite diferenţiat.

Precizările au fost făcute după ce ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a afirmat că pensiile ar putea fi majorate cu 14%, reprezentând o sumă de 16 miliarde de lei.

„Există o lege în vigoare pe care dumneavoastră o cunoaşteţi, an de an… Nu trebuie să o anunţe nici Boloş, nici Ciolacu, nici nimeni. E o lege în vigoare prin care pensiile se indexează cu inflaţia din anul trecut. Am făcut o excepţie anul trecut pentru că a fost o inflaţie mare raportată la inflaţia cu un an anterior, era 4% în comparaţie cu 13,5, că se face media anuală. Nu va încălca nimeni legile din România. Îmi doresc, ca şi anul trecut, ca pensiile să se mărească diferenţiat, la unii poate cu 30%, la unii cu 5%, la unii cu 10%, în funcţie de venit. Îmi menţin această abordare. (…) Nu trebuie să anunţe domnul ministru (când ar urma să crească pensiile, n.r.), nu trebuie… sunt lucruri normale”, a spus premierul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top