Actualitate

Ciolacu: Nu există o intenție ascunsă a statului legată de Pilonul 2 de pensii

Nu are nimeni nicio intenție ascunsă legată de Pilonul 2 de pensii, afirmă premierul Marcel Ciolacu. El îi cere ministrului de Finanțe, Marcel Boloș, „să propună soluția pe care o consideră necesară pentru a clarifica textele din Codul Fiscal ce au fost invocate a lăsa loc speculațiilor”.

„Vreau să lămurim din start orice speculație despre intenția ascunsă a statului legată de Pilonul 2 de pensii. Nu există așa ceva! Acum două luni, eram cu toții acuzați că-l naționalizăm, acum că-l vom supraimpozita. Nu are nimeni vreun asemenea plan. Mai mult, vreau să îi rog pe domnii de la USR să răspundă pentru miliardul de la vaccinuri și pentru celelalte sute de milioane de euro furate din pandemie și să nu mai manipuleze în presă știri false, cum este aceasta că Guvernul României ar dori să supraimpoziteze sau să naționalizeze Pilonul II, astfel încât să acopere știrile cu astfel de știri”, afirmă Marcel Ciolacu.

El îi cere ministrului de Finanțe, Marcel Boloș, „să propună soluția pe care o consideră necesară pentru a clarifica textele din Codul Fiscal ce au fost invocate a lăsa loc speculațiilor”.

Reacția premierului vine după ce deputatul liberal Florin Roman a declarat, marți, la Parlament, că PNL nu susține impozitarea progresivă a pensiilor private, iar dacă Ministerul Muncii nu va reveni asupra neclarităților reale apărute în spațiul public, în OUG se va proroga și excepta Pilonul II, III și IV de la aceste prevederi.

„PNL nu susține impozitarea progresiva a pensiilor private. Dacă inițiatorul, Ministerul Muncii, nu va reveni asupra neclarităților reale, care au apărut în spațiul public, l-am mandatat pe domnul Boloș, ca în OUG trenuleț de la sfârșitul anului, sa proroge și să excepteze Pilonul ll, lll și IV de la aceste prevederi, ca să nu existe discuțiile că ele ar putea să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2024. PNL, la momentul angajării Guvernului, a ieșit public și am atras atenția că a fost aruncată acea șopârlă, care însemna naționalizarea Pilonului ll de pensie”, a spus liberalul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top