Actualitate

Ciolacu: Reforma fiscală nu se va aplica sub nicio formă în 2024, ci de la jumătatea anului 2025

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, miercuri, la Ploieşti, că reforma fiscală nu se va aplica în 2024, ci de la jumătatea anului 2025, explicând că aceasta este cuprinsă „în cererea de plată numărul patru”.

„În primul rând, reforma fiscală pe care o să o luăm, fiindcă este în cererea de plată numărul patru, ea nu se va aplica sub nicio formă în 2024. Ea se va aplica, din punctul meu de vedere, cam de la jumătatea anului 2025, fiindcă vorbim de o reformă, nu de nişte măsuri şi e normal să fie ceva predictibil şi foarte discutat”, a spus Ciolacu.

Acesta a criticat faptul că în continuare sunt companii care, deşi ar avea venituri suficiente pentru a plăti eşalonările din timpul pandemiei, nu o fac.

„Eu cred că din reducerea cheltuielilor, şi din combaterea evaziunii şi dintr-o colectare mai bună – noi ştiţi că mai avem eşalonări din pandemie şi acum făcute de Guvernul de atunci, companii care, cu toate că ar avea venituri să plătească (…) aceste eşalonări, nu le plătesc, pentru că ele sunt eşalonate şi au posibilitatea câteodată să le şi reeşaloneze. De ce să mă împrumut de la bancă, când pot să folosesc banii de la stat? Atât i-a dus capul pe unii la un moment dat, dar vom merge înainte”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top