Actualitate

Ciolacu: Vor continua compensările la facturile de energie

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat vineri, la Caransebeş, că vor continua compensările la facturile de energie, în acest sens în bugetele ministerelor Muncii şi Energiei fiind cuprins câte un miliard de lei pentru luna ianuarie, după care contul va fi realimentat.

El a precizat că decizia privind includerea acestor sume în bugetele celor două ministere a fost luată în şedinţa de guvern de joi seara, în care a fost adoptat proiectul bugetului de stat pentru anul viitor.

„S-au făcut modificări astfel încât şi la Ministerul Energiei şi Ministerul Muncii să fie prinse în buget câte 1 miliard de lei pentru luna ianuarie, ceea ce vine din plată din anul anterior – există un delay, până verifică facturile, ANRE-ul. Dar, pe urmă, se alimentează contul şi este un întreg mecanism. Deci, vor continua compensările. Cred că noi avem cele mai mici preţuri, cel puţin la casnic, din Europa, în acest moment”, a declarat şeful Guvernului.

Premierul Marcel Ciolacu şi ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, au participat vineri, la Caransebeş, la semnarea ultimului din cele patru contracte de modernizare a liniei de cale ferată Caransebeş-Timişoara-Arad, finanţate prin PNRR.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top