Transporturi

Compania Wizz Air comandă 75 de avioane Airbus A321neo

Foto: iStock

Compania aeriană low-cost ungară Wizz Air a comandat 75 de avioane Airbus A321neo, fiind cel mai mare client al său din Europa pentru acest tip de aparate de zbor, a anunţat miercuri producătorul de avioane, informează AFP.

Acest contract ferm valorează teoretic aproape zece miliarde de dolari, conform ultimului preţ de listă al Airbus, care nu a fost actualizat din 2018.

Această achiziţie va ridica la 434 numărul aeronavelor A321neos, cea mai mare versiune a aeronavei emblematice cu un singur culoar al producătorului, comandate de Wizz Air, a spus Airbus într-un comunicat.

A321neos de la Wizz Air sunt echipate cu o configuraţie cu o singură clasă şi aproximativ 240 de locuri, asigurând costuri de operare reduse.

CEO-ul companiei, Jozsef Varadi, citat în comunicat, a salutat „eficienţa economică de neegalat” şi „amprenta de carbon remarcabil de scăzută” a acestor avioane.

Wizz Air operează în prezent 180 de aeronave din familia Airbus A320, dintre care „mai mult de jumătate” sunt în versiunea neo re-motorizată, care este mai economică decât generaţia anterioară.

Apreciat de companiile aeriene low-cost şi de transportatorii tradiţionali în versiunile sale cu rază mai lungă de acţiune, A321neo reprezintă peste 60% din comenzile pentru gama A320.

Compania Wizz Air, creată în urmă cu 20 de ani, era la sfârşitul lunii iulie a şasea companie europeană ca număr de zboruri zilnice, în urma Air France, dar înaintea KLM, potrivit organismului de monitorizare a traficului Eurocontrol.

Angajată într-o cursă ambiţioasă de creştere, Wizz Air se află, alături de concurentul său direct Ryanair, printre marii câştigători ai redresării post-COVID-19, cu un trafic de 141% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2019, Ryanair evoluând la 127%. 

Cele mai recente știri

To Top