Transporturi

Dacia anunţă o nouă versiune a modelului Spring

Foto: iStock

Producătorul de automobile Dacia anunţă că va lansa, în a doua parte a acestui an, o nouă versiune a modelului Spring. Noua versiune va avea un design mai robust, elemente noi de design interior, modelul rămânând rămâne cel mai accesibil automobil electric de pe piaţă. Comenzile pentru noul Spring se vor deschide în primăvara anului 2024, iar lansarea pe piaţă este programată în a doua parte a anului, anunţă Dacia. Compania precizează că Spring rămâne cel mai accesibil automobil electric de pe piaţă, aşa cum a fost încă de la lansarea sa în 2021, excluzând subvenţiile guvernamentale. Pentru prima dată, va fi produs li mdelul cu volan pe dreapta, pentru clienţi din Marea Britanie.

„Noul Spring deschide un nou capitol al evoluţiei sale, păstrând toate calităţile estetice care au contribuit la succesul generaţiei precedente, aducându-le însă la un nivel superior. (…) Noul Spring adoptă noile elemente de design inaugurate de cea de-a treia generaţie a modelului Duster. Modelul beneficiază astfel de un aspect mai robust, cu mai multă personalitate, în timp ce interiorul a fost complet refăcut. Pavilionul este singura componentă a caroseriei păstrată de la generaţia anterioară”, se arată într-un comunicat dat publicităţii, miercuri, producătorul de automobile Dacia.

Oficialii acestuia precizează că „Dacia Spring rămâne cel mai accesibil automobil electric de pe piaţă, aşa cum a fost încă de la lansarea sa în 2021 (excluzând subvenţiile guvernamentale)”.

În ceea ce priveşte design exterior, un detaliu specific noului Spring îl reprezintă cele două benzi de culoare neagră prezente atât la nivelul calandrului, cât şi transversal de-a latul hayonului, între blocurile optice spate. Semnătura luminoasă în formă de Y, similară celei a noii generaţii Duster, este prezentă atât la blocurile optice faţă, cu tehnologie LED, cât şi la cele din spate. Jantele de 15” sunt disponibile în standard pe versiunile cu motor de 65 de cai putere.

Astfel, protecţiile laterale din partea inferioară a portierelor sunt uşoare, uşor de instalat şi uşor de înlocuit. Elementele din crom au fost eliminate, aşa cum este cazul pentru toate modelele Dacia. Barele de pavilion au fost, de asemenea, eliminate, ceea ce a dus la scăderea greutăţii vehiculului şi la ameliorarea profilului aerodinamic al caroseriei.

Noul Spring va fi disponibil într-o gamă de şase nuanţe, inclusiv noul Beige Safari şi Brick Red.

La interior, Dacia Spring va avea o planşă de bord complet nouă, care va integra o nouă gamă de ecrane digitale.

„Spring dispune acum de un tablou de bord digital de 7”, color, care poate fi personalizat, disponibil pe toate nivelurile de echipare, şi de un ecran central de 10” pentru versiunile superioare. Paleta de culori şi materialele utilizate pentru interior au fost modernizate pentru a oferi o calitate superioară, dar cu o diversitate de opţiuni esenţiale cu scopul de a controla costurile – pentru a rămâne fidel poziţionării « value for money », specifică mărcii Dacia. (…) Semnătura emblematică în formă de Y se regăseşte în forma aeratoarelor, (de culoare albă pe nivelele de echipare standard şi de culoare Copper Brown pe nivelul de echipare Extreme). Partea centrală a planşei de bord este colorată diferit, în funcţie de nivelul de echipare: Alto Grey pe versiunea Essential, Brick Red pe Expression, Kaki Lichen pe Extreme”, se arată în comunicatul companiei.

Cele mai recente știri

To Top