Actualitate

Drulă: Cred că va exista matematica necesară pentru a depune moţiunea de cenzură

Foto: Facebook/Cătălin Drulă

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a estimat marţi că vor fi adunate semnăturile necesare pentru depunerea moţiunii de cenzură, în cazul în care Guvernul îşi va asuma răspunderea pentru pachetul de măsuri fiscal-bugetare.

„Creşterea taxelor este o linie roşie şi de asta am spus că vom aduce o moţiune de cenzură. (…) Am început aceste discuţii, suntem într-o zonă bună. Eu cred că va exista matematica necesară pentru a depune această moţiune de cenzură, cu Forţa Dreptei, cu UDMR, cu partidele democratice”, a spus Drulă, pentru TVR Info.

Pe de altă parte, el a precizat că USR nu va discuta cu reprezentanţii AUR pe tema susţinerii moţiunii de cenzură.

„Nu vom avea niciun fel de discuţie şi nu vom face o acţiune comună. Important e ca forţele democratice din Parlament, ne-extremiste, să arate că există voinţa de a ne opune – noi, care avem o responsabilitate ca parlamentari – acestui tăvălug de ruinare a economiei româneşti pe care îl face în momentul de faţă Marcel Ciolacu”, a adăugat liderul USR.

Drulă a reproşat coaliţiei că a alcătuit „un buget mincinos” pentru anul 2023, cu venituri supraestimate şi cheltuieli subestimate. El a vorbit şi despre „creşterea nesăbuită” a cheltuielilor, prin „sinecuri”, „instituţii care nu îşi au rostul” şi „tot felul de locuri călduţe” în aparatul de stat. Potrivit liderului USR, premierul Marcel Ciolacu „doar vorbeşte” despre o asanare a cheltuielilor statului, fără să ia măsuri concrete în acest sens.

„De fapt, aceasta este măsura unei guvernări iresponsabile, faptul că vorbesc despre măsuri foarte mult. S-a vorbit despre o sesiune extraordinară a Parlamentului, în august, pentru eliminarea pensiilor speciale. S-a întâmplat? Nu. S-a vorbit de OUG de asanare a cheltuielilor statului. Nu s-a întâmplat. S-a vorbit despre o asumare de răspundere în prima săptămână a sesiunii parlamentare. Nu s-a întâmplat. Nimic nu se întâmplă şi în acest timp se vehiculează tot felul de măsuri creative. Nu ştiu cum pot să facă cu o asemenea veselă iresponsabilitate… mai ales ministrul de Finanţe, care spune ‘poate punem o taxă, poate punem altă taxă’… Acest tip de declaraţii au un efect concret: îngheaţă încrederea investitorilor în România”, a mai spus el.

Totodată, Drulă i-a acuzat pe liberali că „au predat complet partidul unui mod de a face politică pesedist”. Potrivit acestuia, principiile liberale nu se mai regăsesc în PNL.

„Din când în când mai apar nişte declaraţii ale unor lideri, dar vedem – când dau un vot intern – au fost cred că 50 sau 60 de voturi pentru această asumare de răspundere, patru împotrivă şi trei abţineri. Adică, e doar de formă această opoziţie liberală şi este natural. În momentul în care Iohannis a predat guvernarea PSD şi modului de a face politică pesedist, după ce în alegeri făcuse altă promisiune, consecinţele au venit natural”, a mai declarat Cătălin Drulă.

Cele mai recente știri

To Top