Energie

Dumitru Chisăliță: În 2023 nu s-a dat niciun ban pentru programul de panouri fotovoltaice. Sunt voci care spun că această blocare a fost doar o lucrătură

panouri fotovoltaice
Foto: iStock

Dumitru Chisăliţă, preşedintele Asociaţiei Energia Inteligentă, a declarat luni, că în 2023 nu s-a dat niciun ban pentru programul de panouri fotovoltaice şi sunt interpretări dacă această blocare a fost una pertinentă sau a fost doar o lucrătură.

Dumitru Chisăliţă, preşedintele Asociaţiei Energia Inteligentă, a declarat în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News, că în 2023 nu s-a dat niciun ban pentru programul de panouri fotovoltaice.

”Acum sunt interpretări dacă această blocare a fost una pertinentă sau a fost doar o lucrătură, pentru ca acei bani să nu fie disponibilizaţi către potenţialii clienţi, este o dilemă în momentul de faţă, o întrebare”, a spus acesta.

Chisăliţă a precizat că programele de până acum au mişcat într-un mod total neimaginabil această dorinţă a românilor de a-şi pune panouri fotovoltaice, adevărat suprapusă şi pe criza energetică din 2022, acele preţuri mari din piaţă şi frica de a rămâne fără energie pe fondul crizei din Ucraina.

Preşedintele Asociaţiei Energia Inteligentă a arătat că ”noi am pus cumva căruţa înaintea boilor şi ne-am dat seama abia după ce am dat drumul la acest tăvălug că trebuia să facem un nou concept, de la unul unidirecţional la un concept bidirecţional în distribuţie”.

Dumitru Chisăliţă a mai spus că în urmă cu trei luni se discuta despre un proiect privind un ajutor pe care statul să îl dea acelor prosumatori care doresc să şi stocheze energia electrică.

”Ulterior, nu s-a mai spus nimic şi acum coroborând cu faptul că în proiectul de buget s-a redus inclusiv prima de instalare pentru panouri fotovoltaice, probabilitatea este foarte mică să asistăm în perioada următoare la un interes pentru dezvoltarea bateriilor”, a completat el.

Cele mai recente știri

To Top