Transporturi

Emirates Airline a comandat 95 de aeronave Boeing, la o valoare de 52 de miliarde de dolari

Foto: iStock

Emirates Airline a anunţat luni o comandă pentru 95 de aeronave Boeing la o valoare de 52 de miliarde de dolari, dând startul primei tranzacţii majore la Dubai Airshow 2023, transmite News.ro, care citează CNBC.

Transportatorul emblematic din Dubai, deţinut de stat, o subsidiară a Grupului Emirates, a comandat 55 de avioane Boeing 777-9 suplimentare şi 35 de avioane 777-8, ceea ce aduce comenzile totale ale companiei aeriene pentru avioanele cu corp larg 777X la 205 unităţi.

De asemenea, compania îşi actualizează comanda de aparate Boeing 787 Dreamliners de la 30 la 35, compusă din 15 787-10 şi 20 787-8.

Emirates a confirmat totodată comanda pentru alte 202 de motoare de la General Electric, motoarele GE9X, care vor propulsa noul avion 777X. Anunţul aduce comanda totală de motoare GE9X a Emirates la 460.

Aeronavele 777 pot zbura până la 18 ore.

Emirates operează deja cel mai mare număr de avioane Boeing 777 dintre toate companiile aeriene din lume.

Apetitul continuu pentru avioanele cu corp larg evidenţiază importanţa pieţei din Orientul Mijlociu pentru cererea acestui model de aeronave. Clienţii din Orientul Mijlociu reprezintă acum ”cea mai mare parte din totalul combinat.

Portofoliul de comanzi pentru avioane cu corp larg Airbus şi Boeing reprezintă 30% din totalul global”, potrivit analiştilor companiei de administrare a patrimoniului AllianceBernstein.

Acest lucru se datorează în mare parte rolului regiunii Orientului Mijlociu, ca centru de conexiune pentru călătoriile pe distanţe lungi.

Atât Boeing, cât şi Airbus au evidenţiat zona ca o sursă majoră de cerere pentru aeronave cu corp larg, cu perspective de creştere pe termen lung susţinute şi o redresare sănătoasă a cererii de călătorii aeriene de la pandemia de Covid-19, care alimentează optimismul şi comenzile companiilor aeriene.

”Emirates este cel mai mare operator de aeronave Boeing 777, iar comanda de astăzi consolidează această poziţie. Am fost implicaţi îndeaproape în programul 777, de la lansare până la această ultimă generaţie de aeronave 777X. 777 a fost esenţial pentru flota şi strategia de reţea a Emirates de a conecta oraşele de pe toate continentele cu Dubai. Suntem încântaţi să ne extindem relaţia cu Boeing şi aşteptăm cu nerăbdare ca primul 777-9 să se alăture flotei noastre în 2025”, a declarat şeicul Ahmed bin Saeed Al Maktoum, preşedinte şi director general al Emirates Airline and Group, în timpul unei conferinţe de presă.

Cele mai recente știri

To Top