Actualitate

Euroins pierde la Curtea de Apel București și se cere în insolvență

euroins rca
Foto: iStock

Curtea de Apel București a respins azi cererea Euroins România de suspendare a deciziei ASF privind retragerea autorizației de funcționare a companiei și constatarea insolvenței, au declarat pentru Income Magazine surse din piața de asigurări.

Prin această solicitare, asigurătorul cerea suspendarea până la judecare pe fond a cererii introduse de ASF în instanță. Decizia Curții de Apel București poate fi atacată cu recurs la Incalta Curte de Casație și Justiție.

Decizia de ieri este foarte importantă pentru că în cazul în care instanța ar fi acceptat cererea Euroins, asta însemna că societatea putea să emită din nou polițe RCA pentru șoferii români. În timp ce mâine este așteptată să se judece la Tribunalul București cererea de faliment a companiei Euroins România solicitată de mai mulți creditori, printre care și Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), asigurătorul a venit cu o mișcare surpriză astăzi. El a convocat pentru data de 30 mai Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor unde pe ordinea de zi figurează aprobarea cererii de deschidere a procedurii de insolvență la propria solicitare.

Această decizie este justificată de Euroins România prin faptul că activele lichide ale societății au scăzut accelerat ca urmare a declanțării executării silite într-un număr de 2.114 dosare în perioada 17 martie-18 aprilie 2023 și a plăților mari pe care aceasta trebuie să le facă.

Odată cu aprobarea cererii de deschidere a insolvenței, ea va fi introdusă pe rolul instanței de către Fondul de Garantare al Asiguraților (FGA) în calitate de administrator  interimar al companiei.

Cele mai recente știri

To Top