Energie

Exporturile de gaze rusești către Europa au crescut cu 3,6% în iunie

În ciuda reparațiilor efectuate la gazoductul TurkStream, exporturile de gaze naturale ale Gazprom către Europa au crescut cu 3,6% în luna iunie față de mai, potrivit calculelor Reuters, scrie publicația electronic hartenergy.com. Punctul de măsurare Sudzha de la granița Rusia-Ucraina, precum și conducta TurkStream, care traversează Marea Neagră, sunt singurele rute funcționale pentru conductele de gaz rusesc către Europa.

Exporturile medii zilnice prin conducte în iunie au crescut la 66,8 milioane de metri cubi (MMcm) de la 64,5 MMcm în mai, potrivit calculelor bazate pe datele grupului european de transport al gazelor Entsog și rapoartele zilnice ale Gazprom privind tranzitul gazelor prin Ucraina. Gazprom a suspendat divulgarea datelor sale privind exporturile și nu a răspuns la o solicitarea de accomenta aceste date

Livrările totale de gaze naturale ale Gazprom către Uniunea Europeană au fost de aproximativ 2 miliarde de metri cubi (bcm) în iunie, în condițiile în care gazoductul TurkStream a fost oprit pentru întreținere în perioada 5-12 iunie.

Exporturile de gaze ale Rusiei către Europa se ridică la aproximativ 12,1 miliarde de metri cubi pentru prima jumătate a anului. Ele au totalizat 62 de miliarde de metri cubi pentru întregul an 2022.

Cele mai recente știri

To Top