Actualitate

Fondul European de Investiţii, acord de împrumut subordonat în valoare de 5 milioane de lei cu Instant Factoring IFN

Foto: iStock

Fondul European de Investiţii (FEI) a semnat un acord de împrumut subordonat în valoare de 5 milioane de lei (1 milion de euro) cu Fintech Instant Factoring IFN, entitate din România, pentru a o ajuta să-şi extindă creditarea către întreprinderile mici din ţară, conform unui comunicat al FEI.

Instant Factoring este o instituţie financiară nebancară şi o platformă de factoring fintech care oferă micro şi micilor companii acces la finanţare. Instant Factoring şi-a început operaţiunile în 2018 şi a crescut semnificativ de atunci, ajutând companiile sub-bancarizate şi subdeservite să-şi dezvolte afacerile prin soluţii financiare 100% digitale.

„Prin acordul semnat astăzi, Instant Factoring îşi va spori atât capacitatea de creditare, cât şi capacitatea instituţională de a deservi micro şi micile companii din România, contribuind la stimularea creşterii economice în regiune. Odată cu creşterea presiunii asupra resurselor financiare ale UE, provocarea este să ne punem capitalul să funcţioneze efectiv şi eficient, pentru a ne asigura că sprijinul nostru ajunge la cei mai mici actori din economie”, a declarat directorul executiv al FEI, Marjut Falkstedt.

Directorul executiv al Instant Factoring, Cristian Ionescu, a declarat că împrumutul FEI va deschide calea pentru noi oportunităţi de creştere şi dezvoltare. El a numit sprijinul un „pas important” în colaborarea companiei cu FEI.

„Suntem onoraţi că Instant Factoring este prima companie fintech şi factoring din România care primeşte finanţare din programul InvestEU, gestionat de Fondul European de Investiţii. Această finanţare nu doar validează misiunea noastră de a sprijini întreprinderile mici şi foarte mici subfinanţate şi nebancarizate, dar confirmă şi angajamentul nostru de a implementa cele mai înalte standarde de management şi guvernanţă. Procesul de selecţie riguros şi îndeplinirea criteriilor stricte ale EIF reflectă calitatea şi profesionalismul echipei noastre. Fondurile vor fi folosite pentru a ne extinde capacitatea operaţională, pentru a deschide noi sucursale, pentru a ne dezvolta echipa de vânzări şi marketing şi pentru a investi în tehnologie şi software. Acest sprijin ne va permite să creştem capacitatea de creditare şi să răspundem mai bine nevoilor clienţilor noştri, contribuind în mod semnificativ la dezvoltarea economică a României. Finanţarea reprezintă un pas important în colaborarea noastră cu FEI şi deschide calea pentru noi oportunităţi de creştere şi dezvoltare pe termen mediu şi lung. Suntem încrezători că acest parteneriat va continua să crească şi să aibă un impact pozitiv de durată asupra pieţei financiare şi a economiei, în ansamblu”, a declarat Cristian Ionescu, CEO Instant Factoring.

Instant Factoring este prima companie fintech de micro-factoring online din România dedicată companiilor mici şi microîntreprinderilor şi este membru al Asociaţiei Europene de companii Fintech Innovate Finance cu sediul la Londra. Instant Factoring este un IFN înregistrat la Banca Naţională a României. Prin lansarea platformei de online factoring www.instantfactoring.com, compania îşi propune să sprijine dezvoltarea micilor companii prin soluţii de finanţare rapidă şi facilă, cu ajutorul tehnologiei.

Cele mai recente știri

To Top