Actualitate

Guvernul scoate 1,5 milioane de lei din fondul de rezervă pentru primării

Foto: gov.ro

Guvernul caută bani pentru primării și conform surselor Antena 3 CNN, executivul este gata să scoată din fondul de rezervă 1,5 milioane de lei.

Guvernul caută bani pentru a asigura funcționarea primăriilor, care au transmis deja solicitări către Ministerul Dezvoltării, acesta fiind cel care centralizează astfel de cereri.

Ele sunt mai apoi negociate cu Ministerul Finanțelor. Potrivit unor surse, aproximativ 3,7 miliarde de lei sunt banii pe care guvernul îi va scoate din banii de rezervă pentru a permite primăriilor să facă plata salariilor, dar și plata cheltuielilor curente.

Totodată, guvernul trebuie să răspundă și unei alte provocări și anume finanțarea spitalelor. Casa Națională de Sănătate a cerut peste 4 miliarde de lei însă guvernul a alocat doar 1,7 miliarde de lei până în prezent.

Managerii de spitale spun că nu mai au bani pentru a achiziționa cele necesare funcționării spitalelor și nici pentru a face diagnosticul bolnavilor și cer ca această problemă pe care o solicită să fie rezolvată. Banii vor veni cel mai probabil tot din banii de rezervă pus la dispoziția Guvernului.

Cele mai recente știri

To Top