Actualitate

Hidroelectrica primeşte de la Barclays un preţ-ţintă de 135 de lei pe acţiune, cu 13% mai mare faţă de cotaţia actuală

Hidroelectrica primeşte de la Barclays un preţ-ţintă de 135 de lei pe acţiune, cu 13% mai mare faţă de cotaţia actuală de la BVB. Cotaţia are acum cinci ratinguri de cumpărare, şapte de menţinere şi două de vânzare în rândul analiştilor urmăriţi de Bloomberg.

Britanicii de la Barclays au oferit un preţ-ţintă de 135 de lei pentru acţiunile producătorului de energie Hidroelectrica (simbol bursier H2O), în urcare cu circa 13% faţă de preţul curent de tran­zacţio­nare şi în zona maximului istoric înregistrat de companie, potrivit unui raport de analiză citat de Bloomberg.

Anterior, acesta oferise un preţ-ţintă de 130 de lei pe acţiune. „Analistul Barclays, Peter Crampton, notează că acţiunile au depăşit puternic perfor­manţa sectorului european al utilităţilor de la IPO-ul din iulie, iar acum consideră că acţiunile sunt evaluate corect, pe fondul slăbiciunii continue a preţurilor energiei elec­trice în Europa“, scrie Bloomberg, citat de Ziarul Financiar.

Peter Crampton, un britanic cu diplomă CFA care a studiat la Londra şi Viena şi care lucrează din 2018 la banca Barclays, este cel mai bine cotat analist din cei 11 bancheri străini de investiţii care analizează Hidroelectrica (H2O).

Potrivit platformei tipranks.com, acolo unde investitorii votează analiştii în funcţie de cât de departe sau aproape sunt aceştia de preturile-ţintă oferite, Crampton are o rată de succes de 67%, adică din 205 de recomandări de investiţii, 138 s-au dovedit a fi pe profit cu un randament mediu de 12,4%.

Crampton vede în continuare un context favorabil pentru Hidroelectrica datorită dividendului de două cifre estimat pentru 2024 ca urmare a politicii de distribuţie a cel puţin 90% din profitul net, respectiv ca urmare a soldului net de numerar. Acesta îşi menţine o viziune pozitivă fundamentală asupra sectorului în care activează Hidroelectrica, în ciuda situaţiei din piaţa energiei.

Acţiunea H2O are acum 5 ratinguri de cumpărare, 7 ratinguri de menţinere şi 2 ratinguri de vânzare în rândul analiştilor urmăriţi de Bloomberg.

Barclays a retrogradat acţiunile de la „overweight” la „equal-weight”, a doua retrogradare pentru compania românească în această săptămână. Luni, Morgan Stanley a redus preţul ţintă pentru Hidroelectrica de la 110 lei la 95 de lei pe unitate şi a retrogradat acţiunea la „underweight” pe fondul scăderii preţurilor la energia electrică în Europa.

Hidroelectrica are o capitalizare de 54 mld. lei şi este controlată în proporţie 80% de statul român, prin Ministerul Energiei. Acţiunile H2O înregistrează un declin de 10% în ultima săptămână, pe un rulaj de 145 mil. lei, arată datele BVB.

Compania a încheiat primele nouă luni din 2023 cu un profit net de 5,2 mld. lei, în creştere cu 42% faţă de rezultatul net de 3,65 mld. lei din ianuarie-septembrie 2022, la venituri de 9,6 mld. lei, plus 32%, arată datele din raportul financiar trimestrial.

 

Cele mai recente știri

To Top