Bănci

Intesa a cumpărat banca românească First Bank cu 130 de milioane de euro

Grupul bancar italian Intesa Sanpaolo SpA îşi va extinde prezenţa în România după preluarea First Bank de la fondul de investiţii JC Flowers & Co., transmite Bloomberg.

Într-un comunicat de presă difuzat luni seara, grupul bancar italian a informat că, după mai multe luni de negocieri, a semnat un acord de preluare a First Bank, fără a dezvălui termenii financiari ai tranzacţiei.

Cu toate acestea, o sursă din apropierea tranzacţiei a dezvăluit că Intesa a plătit 130 de milioane de euro pentru First Bank, o sumă mai mică decât valoarea contabilă.

Intesa Sanpaolo, cea mai mare bancă italiană, caută de mai mult timp să facă achiziţii în ţări cheie din Europa şi bazinul Mediteranei, pentru a-şi consolida activităţile de bază, a declarat în luna august Marco Elio Rottigni, directorul de operaţiuni internaţionale de la Intesa.

„Această operaţiune ne dublează prezenţa în România, o ţară cu ritm ridicat de creştere şi legături solide cu Italia”, a precizat Marco Elio Rottigni în comunicatul de presă difuzat luni. Achiziţia ‘se potriveşte foarte bine cu strategia noastră de a profita de oportunităţile care creează valoare, în timp ce ne concentrăm pe creştere organică, pentru a ne îmbunătăţi profitabilitatea’, a mai spus Rottigni.

Intesa are deja o subsidiară în România cu active de aproximativ 1,5 miliarde de euro, care deserveşte peste 60.000 de clienţi. Achiziţionarea First Bank va dubla prezenţa Intesa în România.

First Bank oferă o gamă largă de produse şi servicii bancare pentru clienţii de retail, IMM-uri şi coporate.

Fondul JC Flowers a cumpărat First Bank de la grupul bancar elen Piraeus Bank în 2018. Un an mai târziu a preluat şi rivala Leumi Bank, care a fost încorporată în marca First Bank.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai recente știri

To Top