Tehnologie

iOS 17 şi iPadOS 17 sunt acum disponibile pentru smartphone-urile şi tabletele Apple

apple iphone ios
Foto: iStock

Aşa cum anunţa în cadrul evenimentului de prezentare a noilor iPhone-uri, Apple a lansat versiunea cu numărul 17 a sistemelor sale de operare dedicate smartphone-urilor şi tabletelor.

Începând de luni seară, iOS 17 şi iPadOS 17 pot fi instalate pe iPhone-uri şi iPad-uri, promiţând o serie întreagă de noutăţi, dar nimic de nivel revoluţionar.

iOS 17 se laudă cu noile profiluri de utilizator care apar la apelurile telefonice, numite Contact Posters. Utilizatorii pot configura aceste profiluri cu imagini, texte, diverse efecte şi culori.

O altă noutate este modul Standby, care afişează diverse widget-uri cu informaţii (temperatura, ora etc.) câtă vreme smartphone-ul este ţinut la încărcat pe orizontală.

Una dintre noutăţile fundamentale vizează scrisul la tastatura virtuală şi vizează inclusiv limba română, care beneficiază, în sfârşit, de autocorrect şi swipe. Sistemul de sugestie a fost îmbunătăţit cu ajutorul învăţării mecanice şi sugerează mult mai corect cuvinte, inclusiv în contextul frazelor compuse.

iPadOS 17 primeşte opţiunile de personalizare a ecranului de blocare, lansate anul trecut pe iPhone. De asemenea, widget-urile devin interactive şi aici, iar sistemul de multitasking Stage Manager devine mai funcţional.

Cele mai recente știri

To Top